Eveniment-Social

„Vin la Unire în Iași”: Eveniment public de degustare de vinuri românești

Publicat: 23 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vin la Unire în Iași Eveniment public de degustare de vinuri românești
Startul public va fi dat la ora 13.00, la Direcția pentru Agricultură Iași

Marți, 24 ianuarie 2023, în intervalul orar 13.00-17.oo are loc „Vin la Unire în Iași”, un eveniment public de degustare de vinuri românești. Locațiile și programul sunt inedite, publicul putând alege momentul când va dori să deguste vinuri de la crame din mai multe regiuni ale țării.

Startul public va fi dat la ora 13.00, la Direcția pentru Agricultură Iași. Iar de la ora 15.30, evenimentul va continua în stația Tg. Cucu a „Tramvaiului de epocă a Iașului”, care va fi utilizat pentru deplasarea pe traseul Tg. Cucu – Rond Agronomie (Copou).

Degustările demonstrative și prezentările se vor desfășura după următorul program:

  1.  13,00 – 15.00, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași – Degustarea și realizarea profilului aromatic al vinurilor, de către echipa “Degustător de Iași”
  2. 15.30 – 16.30, ROND TG CUCU – În “Tramvaiul de epocă al Iașiului”, degustare demonstrativă publică a vinurilor transmise de cramele din țară.
  3. 16.30 – 17.30. DEPLASARE PE TRASEUL TG. CUCU – ROND AGRONOMIE ȘI RETUR, CU OPRIRE ȘI DEGUSTARE, LA ROND AGRONOMIE.

Evenimentul este organizat de echipa “Degustător de Iași”, în parteneriat cu “Winederful” Iași și cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, al Companiei de Transport Public Iaşi, al Universității pentru Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad” Iaşi și al Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Iași.

„Într-o zi deosebită, într-o locație deosebită, ce aduce aminte de vremurile de altădată, evenimentul intitulat “Vin la Unire în Iași” are ca scopuri promovarea potențialului oenoturistic al zonei, readucerea în atenția ieșenilor a calității vinurilor locale, precum și contribuția la a cunoaște mai bine istoria cramelor participante la eveniment”, sublinia Gabriel Hoha, Director al DAJ IAȘI.

În scop caritabil se vor organiza, cu ajutorul cramelor și Asociației Blessing Hearts, o tombolă și o licitație cu vinurile reprezentative ale cramelor partenere.

Fondurile strânse în urma licitației și a tombolei vor fi donate în scop caritabil, și anume pentru “Mamele care își cresc singure copii”.

La tombola organizată de echipa “Degustător de Iași” participanții vor putea primi în urma unei extrageri randomizate pachete de vinuri de la cramele partenere.

Pe parcursul traseului cu “Tramvaiul de epocă al Iașiului” se va degusta câte un vin de la fiecare cramă participantă, fiind programat ca reprezentanții cramelor să prezinte istoria și povestea vinurilor și ale producătorilor.

Adauga un comentariu