National

Vin ninsorile în România. Care sunt zonele în care va ninge în zilele următoare

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Meteorologii au făcut un anunț de ultima ora. Aceștia susțin că vin ninsorile în România. După temperaturile neobișnuite din ultima perioadă, se pare că iarna își intra în drepturi în țara noastră. Specialiștii spun că din acest weekend trebuie să ne așteptam la ninsori, nu doar în zonele montane ca până acum.

Vin ninsorile în România. Iată zonele afectate

Vin ninsorile în România. După o vară secetoasă și o toamnă lungă și caldă, meteorologii anunță venirea frigului. Iarna se instalează în România și urmează ninsori, nu doar în zonele montane. Potrivit specialiștilor, vremea se schimbă din acest weekend când temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă.

În vestul, centrul și nordul țării, sâmbăta și duminica vă fi o schimbare semnificativa a vremii, unde temperaturile maxime nu vor depăși 9 grade Celsius.

Precipitațiile își vor face apariția spre seară și pe parcursul nopții, sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase din partea de nord și centru a țării.

Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, pe măsură ce ne apropiem de finalul ultimei luni din această toamnă, putem spune că vremea își urmează parcursul normal.

“Sâmbătă și duminică vom observa o schimbare semnificativă, pentru că vremea se vă răci mai ales în partea de vest, centru și nord a țării, unde vorbim de temperaturi maxime care nu vor mai depăși 9 grade Celsius, cu precipitații mai ales spre seară și parcursul nopții, chiar predominant sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase din partea de nord și centru a țării, iar la munte vor predomina ninsorile”, a declarat pentru Digi24, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii avertizează că vor fi şi episoade cu viscol violent

Conform ultimelor informaţii oferite de specialişti, ANM, iernile vor fi tot mai blânde, motivul fiind încălzirea globală.

Meteorologii avertizează că vor fi şi episoade cu viscol violent, specifice iernii.

„Nu se poate exclude apariţia unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute.

Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.
Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie.

Aşadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generaţiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând”, a declarat Roxana Bojariu, specialist ANM.

România întră în iarna pandemică. Ce riscuri se vor adăuga la Covid-19

Medicii au anunțat că începând din luna noiembrie vom intra într-o iarnă pandemică, care va ține până în luna aprilie. În această perioadă vă crește contagiozitatea din cauza scăderilor de temperaturi, care sunt cuprinse între 4 și 10 grade Celsius.

Pentru a înțelege fenomentul infecțiilor contagioase trebuie să privim bolile cu transmitere respiratorie din ansamblu. O persoană infectată este suma tuturor contacților pe care i-a avut în ultimele două săptămâni, iar o persoană infectată poate fi oricine din jur. Dintre toate infecțiile respiratorii, cea mai contagioasă este rujeola pentru care există vaccinul R-O-R. Virusul SARS-COV2 este mai puțîn contagios, însă din cauza faptului că nu avem un vaccin îl face mai periculos, astfel că, în sezonul rece când infecțiile contagioase se transmit mai ușor vom fi în vârful contagiozitățîi acestui virus.

”Ne apropiem de ceea ce putem numi iarna pandemică. Este acestă iarnă pe care o s-o parcurgem. Ar fi important să ne pregătim mental fiecare dintre noi pentru acest sezon. Am avut discuțîi cu pacienți care au relatat că s-au întâlnit cu o singură persoană. Dacă ne intâlnim cu o singură persoană ne intâlnim cu toate persoanele cu care acestea s-a întâlnit în ultimele 14 zile, pot să fie zeci ori sute. Dacă una nu a repect regulile, situația se modifică radical”, a declarat doctorul Emilia Popovici.

Adauga un comentariu