Economic Local

Vincenzo Bartolomeo, bijutier din Iași: „România nu ar trebui să treacă la euro” – FOTO/VIDEO

Publicat: 20 apr. 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Vincenzo Bartolomeo bijutier din Iași România nu ar trebui să treacă la euro - FOTOVIDEO
Străinii care vin la Iași spun că orașul are potențial și se dezvoltă

Vincenzo Bartolomeo, bijutier și antreprenor stabilit de 6 ani în Iași, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre afacerea din România, dar și despre cum s-a adaptat în țara noastră. Antreprenorul spune că aici poți să de dezvolți și nu ar trebui ca România să treacă la moneda euro, așa cum s-a întâmplat în Italia sau alte state europene, pentru că toate se vor scumpi. Italienii regretă acest lucru și acum, potrivit antreprenorului. Interviul poate fi urmărit AICI:

Vincenzo Bartolomeo, bijutier și antreprenor stabilit de 6 ani în Iași, susține că profesionalismul și seriozitatea i-au adus clienți mereu.

„Când începi ceva, trebuie să îl duci la capăt. Nu faci până la jumătate. Serviciul și orice faci, trebuie să le faci bine. Aia e reclama ta pe viață. România și Iașul îmi oferă ce vreau și sunt mulțumit. Trebuie să fii și o persoană cu mintea deschisă și un caracter bun, deschis. Dacă vine clientul, nu trebuie să fii trist, ci trebuie să îl primești cu zâmbetul pe buze, să îi explici, să îl ajuți, dacă are nevoie.

La noi, în magazinele cu haine, de exemplu, am avut experiențe destul de urâte. Nu prea știu să se poarte cu clienții doamnele vânzătoare. Am fost înainte de Crăciun să-i cumpăr un cadou soției, am văzut o geacă, am cerut o mărime mai mare și mi-a spus: «Căutați acolo, nu știu». A venit o altă fată, m-a ajutat, i-am zis că e drăguță că mă ajută. Am cumpărat până la urmă, dar nu cred că așa trebuie să procedeze o vânzătoare”, susține bijutierul din Iași.

Vincenzo Bartolomeo, bijutier din Iași: „România nu are trebui să treacă la euro”

Antreprenorul spune că în România poți să de dezvolți și nu ar trebui ca țara noastră să treacă la moneda euro, așa cum s-a întâmplat în Italia sau alte state europene, pentru că toate se vor scumpi.

„Când s-a schimbat euro în Italia, totul s-a dublat. Acum, sper că România rămâne la moneda leu. Pentru că e foarte greu să faci trecerea și totul e mai scump. Dacă o doamnă de 80 de ani merge la piață să ia o legătură de pătrunjel, nu mai dă un leu, ci un euro. Italienii regretă acest lucru, că au trecut la euro”, mai spune Vincenzo Bartolomeo.

Italianul este bijutier din tată în fiu și spune că din copilărie și-a dorit să calce pe urmele tatălui său.

Interviuri cu antreprenori și specialiști, în cadrul proiectului PodcastBZI

Alin Zed, specialist în marketing, dezvoltare personală și personal branding, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre cele mai bune metode de marketing, cea mai bună reclamă făcută de firmele din România, dar și de ce brandurile mari nu mai amintesc despre companie, ci despre oamenii care pot fi potențiali clienți. Specialistul discută și despre ce reprezintă succesul, dar și de ce persoanele care câștigă la Loto rămân repede fără bani. Interviul poate fi urmărit AICI:

Astfel, zeci de interviuri cu antreprenori, cum este Vincenzo Bartolomeo, bijutier din Iași, specialiști, producători și oameni de afaceri cunoscuți au fost postate pe YouTube, la secțiunea „podcastBZI”.

Comentarii
  • cam asa ceva … la euro, iti fac altii politica monetara, de la distanta … dar daca crezi ca aia sunt binevoitori, atunci poti intra fara apasari si in vizuina ursului …

  • A ajuns un tigan italian sa ne tina lectii de finante la noi acasa asa ne trebuie daca lasam pe toti macaronarii sa faca smenuri in romania.Dute mai mincinosule acasa in italia acolo nu ai avut loc sa manglesti lumea,ar trebui sa vina peste tine finantele si ANPC-ul si control la sange,Mars la tine acasa!!!

  • Mai,…#popa , de unde stii tu ca e tigan,de unde stii tu ca face smenuri , de unde stii tu ca minte?!!!
    Intreb pentru un prieten , si totodata iti spun sigur ca sunt foarte multi italieni , cu bani ,care regreta si in ziua de azi trecerea la euro. Habar nu ai tu , cat de multi regreta lucrul asta. Si de unde stii tu ca nu are si afaceri in Italia , cat despre controale , fii sigur ca a fost calcat de cei enumerati de tine , dar…stii cum e…esti corect mergi cu fruntea ridicata , faci golanii , platesti…indiferent ca esti roman sau alta natie.
    Oricum , asta e cultura unora dintre noi si fara sa ne_o afisam nu se poate.
    Hai sa ne vedem paiele din ochii nostri si sa nu aruncam cu noroi in jurul nostru fara a avea habar despre unele lucruri sau situatii.
    pace…

Adauga un comentariu