National

Vine iarna în România. Ninsorile încep de vineri în anumite zone! Temperaturi de -10 grade Celsius

Publicat: 20 nov. 2020

Elena Mateescu, director ANM, anunţa venirea iernii în România. Vremea se strică începând de vineri ora 12.00, iar informarea meteorologică va fi în vigoare până sâmbătă la ora 17.00.

Specialiştii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Potrivit Elenei Mateescu, director ANM, vremea se schimbă radical în România începând de astăzi.

“Va mai ninge în continuare în zonele de munte, pentru că vor predomina ninsorile şi se va putea depune strat de zăpadă, posibil mai consistent, în special în zona Carpaţilor Meridionali. De altfel, de mâine de la ora 12.00, şi până sâmbătă la ora 17.00, va fi în vigoare o informare meteorologică, interval în care vorbim de precipitaţii, în cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile nord-vestice, cantităţi de apă ce pot depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Se vor semnala şi în Transilvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia. Vântul va fi prezent în majoritatea regiunilor, cu viteze între 40 – 50 km/h, iar la munte, în special în zonă înaltă, rafalele vor depăşi 70 -70 km/h viscolind ninsoarea”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Vremea în Bucureşti 20 – 22 noiembrie 2020

Potrivit directorului ANM, vremea în Bucureşti se va răci brusc, iar temperaturile minime ajung până la -2 grade Celsius.

“În Capitata va fi o vreme rece, mai ales în weekend, acolo unde vorbim de temperaturi maxime, cel mult, în jurul valorilor de 5-6 grade Celsius, iar minimele, inclusiv în Capitală, mai ales duminică dimineaţa, vor fi negative. De altfel, preponderent în toată ţara vorbim de o vreme în răcire, la sfârşitul acestei săptămâni. Vorbim de temperaturi maxime cel mult între 0 până la 9 grade, şi minime -10 până la o grade, iar în Capitala -2, -1 grade”, a mai spus directorul ANM.

Comentarii
Adauga un comentariu