Multe gospodine pregătesc pentru iarnă niște vinete la borcan în ulei. Acestea sunt nelipsite din cămară alături de alte conserve gustoase și aromate. Vinetele la borcan în ulei își vor păstra savoarea mai mult timp dacă ținem cont de câteva trucuri simple. Iată rețeta bunicii pentru un preparat reușit.
Vinete la borcan în ulei
Când vine vorba de deliciile pregătite pentru iarnă, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Nelipsite din cămară sunt vinetele puse la borcan în ulei. Acestea își vor păstra savoarea chiar și pe timp de iarnă.
Cu vinetele puse la borcan putem face o salată gustoasă sau o tocăniță, după preferințe. Dacă vrem să ne bucurăm de gustul vinetelor în sezonul rece, putem să le coacem și să le conservăm la borcan. Borcanele se depozitează la loc uscat și răcoros, iar dacă alegem rețeta bunicii pentru acest deliciu, succesul culinar va fi garantat.
Pe lângă vinetele sau ardeii copți puși la borcan în ulei, putem să punem și niște gogoșari în bulion. Aceștia merg serviți la orice masă alături de alte bucate alese. Totodată, gospodinele mai pregătesc și un zarzavat pentru ciorbe fiert și conservat la borcan. Zarzavatul poate fi făcut după rețete diferite, pentru a-și păstra savoarea cât mai mult timp.
Vinetele puse la borcan în ulei sunt gustoase, aromate și ideale de păstrat pentru iarnă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.
Cum să pregătești acasă o conservă delicioasă
Dacă vrem să punem niște vinete la borcan în ulei vom avea nevoie de 1 kg de vinete, 1 căpățână de usturoi, oregano, cimbrișor, piper boabe, sare, ulei de măsline și 2 linguri de oțet. Mai întâi se pregătesc vinetele. Acestea se spală, se curăță apoi se taie în rondele. Se așază rondelele de vinete pe un platou și se presară cu sare. Se lasă vinetele timp de 15 minute. După ce vinetele s-au deshidratat, se încinge un grătar grill sau o tigaie. Se pune ulei apoi se rumenesc rondelele de vinete pe ambele părți. Se pun vinetele pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei.
După aceea se așază în fiecare borcan câte 3 căței de usturoi zdrobiți apoi se așază rondelele de vinete și se pune deasupra organo și cimbrișor. Se pune din nou usturoi, apoi încă un strat de rondele și ierburi uscate.
Se toarnă ulei de măsline în borcane până când se acoperă vineetele. Se agită borcanele și se pune la final câte o linguriță de oțet în fiecare borcan. Se pun capacele apoi se fierb borcanele într-o cratiță cu apă pentru 30 de minute. Se lasă borcanele la răcit apoi se depozitează în cămară.
Vinetele puse în ulei la borcan vor fi savuroase mult timp și ne vom putea bucura de gustul acestora chiar și iarna. Vinetele la borcan în ulei sunt gustoase, aromate și ideale de servit iarna alături de alte bucate alese. Când vine vorba de rețetele cu vinete, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Vinetele pot fi coapte și făcute în salată, pot fi pregătite rondele pane sau pot fi incluse într-o tocană de legume delicioasă.
Inteleg sa pui vinetele in borcan. Dar de ce sa pui borcanul in ulei?!