Actualitate

Violeta Alexandru confirmă concedierile în rândul bugetarilor: „Sunt necesare unele schimbări!“

Publicat: 01 dec. 2020
Violeta Alexandru cu mască de protecție, într-o conferință de presă
Tot mai multe demisii în Guvernul Orban. Ministrul Violeta Alexandru se pregătește să predea mandatul

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, confirmă concedierile în rândul bugetarilor. Violeta Alexandru spune că nu există un plan de tăiere a salariilor, dar recunoaște, indirect, că sunt necesare unele schimbări.

„Salariile bugetarilor sunt direct dependente de starea economiei și de contribuțiile pe care le aduc la buget. Eu apreciez foarte mult eforturile colegilor mei din minister, care au muncit cot la cot cu mine și au văzut că eu nu i-am evaluat pentru simpatiile față de PSD, pe care și le-au exprimat, ci după muncă.

Totul depinde de munca serioasă. Nu se lucrează la niciun scenariu de tăiere a salariilor, dar sunt necesare unele schimbări. E greu de înțeles că cineva se va descurca dacă nu știe să folosească tehnologia, mai ales în aceste timpuri în care trebuie să ne adaptăm rapid. Vom vedea care este evaluarea pe care o vom face în perioada următoare”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: „ Vom face o creștere oportună pentru economie“

Ministrul Muncii a precizat că pensiile vor crește atunci când va fi oportun pentru economie. De asemenea, ministrul a precizat că și creșterea alocațiilor este văzută drept o necesitate de liberali. Cât despre concedierile în rândul bugetarilor, Violeta Alexandru a sugerat că există persoane vizate de o astfel de măsură.

„Părerea mea este că trebuie să avem încredere în judecata celor care evaluează lucrurile și care văd că în economie nu e ușor. Eu cred că s-a înțeles că PNL a făcut o creștere într-un mod unic față de alte țări în privința pensiilor, noi nu că am promis, chiar am făcut-o, într-un an dificil pentru economie.

Vom avea grijă să facem o creștere oportună pentru economie, am încredere că se înțelege tot ceea ce comunicăm în această perioadă, nu că nu ne-am dorit, ci în măsura posibilităților și o vom face și în anii viitori. Contează să crească numărul contractelor de muncă și veniturile pentru a crește pensiile“, a menționat Violeta Alexandru.

Alocațiile vor crește când vor fi bani

Ministrul Muncii mai spune că majorările alocațiilor pentru copii se vor face de-abia atunci când vor fi bani. Cu alte cuvinte nici acestea nu vor crește prea curând.

„Noi, liberalii, am fost cei care am generat în ultimii ani creșteri de alocații și asta s-a văzut în Parlament. Nu PSD, ci PNL a crescut când s-a putut, deci nu se pune problema să nu înțelegem necesitatea creșterii alocațiilor. Vom continua să creștem pe această linie și sunt convinsă că CCR va vedea eforturile noastre. Ministrul Muncii, să putem să ne ținem de promisiune, să le putem da”, a declarat Violeta Alexandru.

Și Ludovic Orban anunță concedieri în rândul bugetarilor!

Premierul Ludovic Orban a anunțat concedieri la stat.

„Dacă vă fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare”, a anunțat Ludovic Orban.

Premierul susţine că nu se pune problema reducerii veniturilor românilor el reafirmând intenţia Guvernului de a majora salarii şi pensii, dar corelat cu situaţia economică. În acest context, Orban face referire la o posibilă reducere a aparatului bugetar.

„Dacă vă fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să face un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public” a mai spus Ludovic Orban.

Comentarii
  • Aceeasi mizerie,!,! Vor concedia oameni din sistemul bugetar si incet incst va veni si CRIZA FINANCIARA.
    #indatorarea tarii de PNL, lumea fara servici, multi someri DATORITA MASURILOR proaste!!!
    #ce alegem aia primim

Adauga un comentariu