Titlurile zilei

Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic! A refuzat să plătească contractul cu o firmă de pază din București. Suma era infimă

Publicat: 25 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viorel Cozma patronul Conest SA milionarul calic A refuzat să plătească contractul cu o firmă de pază din București. Suma era infimă
Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic, a pierdut un proces pentru că a refuzat să plătească o firmă de pază

Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic, a pierdut un proces la Judecătoria Iași. A deschis un șantier în București și apelat la o firmă de pază. Viorel Cozma nu a vrut să achite la timp suma de aproximativ 9.000 de lei. Acum, trebuie să plătească penalități

Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic atunci când vine vorba de bani, este orfan, n-are mamă, n-are tată.

Un proces rușinos s-a încheiat la Judecătoria Iași, ținând cont de afacerile mari derulate de firma lui Viorel Cozma. Societatea Dual SIC Security, din București, cu obiect de activitate „servicii de pază”, a dat în judecată firma Conest SA, pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Mai precis, agenții firmei de pază au monitorizat un șantier al lui Viorel Cozma din București.
Când a venit timpul să achite, Viorel Cozma s-a făcut că plouă. Suma era de 8.930 lei, adică bani de buzunar pentru milionar. A preferat să amâne plata debitului, motiv pentru care a fost acționat în instanță. Mai mult, a și pierdut procesul. Contactat telefonic, Viorel Cozma nu a comentat hotărârea instanței. „Nu cunosc, trebuie să întreb la biroul juridic. Promit că revin cu un răspuns”, a precizat Viorel Cozma. Până la închiderea ediției a revenit cu informați că debitul și penalitățile au fost achitate.

Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic, i-a dus cu vorba și nu a achitat factura la termenul convenit

Dual SIC Security SRL a emis o factură privind serviciile de pază pentru perioada 01.07.2019 – 31.07.209. Viorel Cozma s-a sinchisit să plătească banii din contract abia pe data de 07.10.2019. Magistrații Judecătoriei Iași au obligat Conest SA să achite penalități de 0,05 la sută pe zi, de la data scadenței până la plata debitului.

„În fapt, între părți a intervenit contractul de prestări servicii de pază nr. DSS020 din 5.06.2019, având ca obiect prestarea de servicii specializate de pază și protecție în locația aparținând pârâtei, în schimbul achitării tarifelor agreate, conform art. 6. Pârâta s-a angajat să achite lunar contravaloarea serviciilor de pază, în 30 de zile calendaristice de la data emiterii facturii după efectuarea prestației – art. 8. Pentru plata cu întârziere, pârâta s-a obligat să achite reclamantei penalități de 0,05 la sută pe zi, calculate la valoarea sumei restante pâna la stingerea acesteia”, se arată în hotărârea instanței.

Viață de huzur pentru prinicipalul furnizor de lucrări de construcții la Primăria Iași

Conest SA are un regim preferențial în municipiul Iași. În ultimii 5 ani, a primit de la Primăria Iași cele mai mari contracte de infrastructură: asfaltări, reabilitare linii de tramvai. Spre exemplu, reabilitarea liniilor de tramvai din Zona Industrială – Tudor Vladimirescu – Pădurii – Țuțora va costa 44 milioane lei, aproximativ 9,1 milioane euro. Viorel Cozma a câștigat licitația ca unic ofertant. Conform ultimelor date financiare, în 2019, cifra de afaceri a fost de 168,3 milioane lei, datorii de 110 milioane lei, cu 354 angajați. În perioada 2015 – 2019, firma de construcții a avut o cifră de afaceri de 751.822.983 lei, adică 156,6 milioane euro. Viorel Cozma s-a apucat și de imobiliare. A construit cartierul de locuințe Grand Conest Residence în zona Tudor Vladimirescu.

Pentru că are intrare în Primăria Iași, Viorel Cozma construiește blocuri după cum îl taie capul

Viorel Cozma vrea să construiască alt cartier de locuințe pe strada Rampei, nr.9A, în zona Păcurari – Dacia, chiar lângă linia de cale ferată, pe locul stației de betoane. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să fie construite 6 blocuri cu regimul de înălțime de D+P+6E. Însă, în Consiliul Local, proiectul a fost votat cu modificări importante. Inițial, în loc de demisoluri erau prinse subsoluri, unde trebuiau amenajate locurile de parcare.

În consecință, soluția a fost schimbată cu o parcare supraterană cu o capacitate de 280 locuri. Alte 60 vor fi amenajate pe teren proprietate privată. Orice alt dezvoltator imobiliar din Iași nu ar fi primit aviz pentru parcarea supraterană. Comisia de Urbanism a dispus clar că orice investiție mare de locuințe colective presupune amenajarea parcărilor în subteran. Schimbarea are și rațiuni economice. Parcările din subteran l-ar fi costat pe Cozma aproape 3 milioane de euro. O platformă supraterană cu 4 niveluri îl costă mult mai puțin. Proiectul a fost inițiat prin BCC Agregate SRL, unde apar ca asociați Conest SA și Calcarul SA, condusă de afaceristul Nicolae Troașe.

Adauga un comentariu