Titlurile zilei

Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic! A refuzat să plătească contractul cu o firmă de pază din București. Suma era infimă

Publicat: 25 iul. 2020
Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic
Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic, a pierdut un proces pentru că a refuzat să plătească o firmă de pază

Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic, a pierdut un proces la Judecătoria Iași. A deschis un șantier în București și apelat la o firmă de pază. Viorel Cozma nu a vrut să achite la timp suma de aproximativ 9.000 de lei. Acum, trebuie să plătească penalități

Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic atunci când vine vorba de bani, este orfan, n-are mamă, n-are tată.

Un proces rușinos s-a încheiat la Judecătoria Iași, ținând cont de afacerile mari derulate de firma lui Viorel Cozma. Societatea Dual SIC Security, din București, cu obiect de activitate „servicii de pază”, a dat în judecată firma Conest SA, pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Mai precis, agenții firmei de pază au monitorizat un șantier al lui Viorel Cozma din București.
Când a venit timpul să achite, Viorel Cozma s-a făcut că plouă. Suma era de 8.930 lei, adică bani de buzunar pentru milionar. A preferat să amâne plata debitului, motiv pentru care a fost acționat în instanță. Mai mult, a și pierdut procesul. Contactat telefonic, Viorel Cozma nu a comentat hotărârea instanței. „Nu cunosc, trebuie să întreb la biroul juridic. Promit că revin cu un răspuns”, a precizat Viorel Cozma. Până la închiderea ediției a revenit cu informați că debitul și penalitățile au fost achitate.

Viorel Cozma, patronul Conest SA, milionarul calic, i-a dus cu vorba și nu a achitat factura la termenul convenit

Dual SIC Security SRL a emis o factură privind serviciile de pază pentru perioada 01.07.2019 – 31.07.209. Viorel Cozma s-a sinchisit să plătească banii din contract abia pe data de 07.10.2019. Magistrații Judecătoriei Iași au obligat Conest SA să achite penalități de 0,05 la sută pe zi, de la data scadenței până la plata debitului.

„În fapt, între părți a intervenit contractul de prestări servicii de pază nr. DSS020 din 5.06.2019, având ca obiect prestarea de servicii specializate de pază și protecție în locația aparținând pârâtei, în schimbul achitării tarifelor agreate, conform art. 6. Pârâta s-a angajat să achite lunar contravaloarea serviciilor de pază, în 30 de zile calendaristice de la data emiterii facturii după efectuarea prestației – art. 8. Pentru plata cu întârziere, pârâta s-a obligat să achite reclamantei penalități de 0,05 la sută pe zi, calculate la valoarea sumei restante pâna la stingerea acesteia”, se arată în hotărârea instanței.

Viață de huzur pentru prinicipalul furnizor de lucrări de construcții la Primăria Iași

Conest SA are un regim preferențial în municipiul Iași. În ultimii 5 ani, a primit de la Primăria Iași cele mai mari contracte de infrastructură: asfaltări, reabilitare linii de tramvai. Spre exemplu, reabilitarea liniilor de tramvai din Zona Industrială – Tudor Vladimirescu – Pădurii – Țuțora va costa 44 milioane lei, aproximativ 9,1 milioane euro. Viorel Cozma a câștigat licitația ca unic ofertant. Conform ultimelor date financiare, în 2019, cifra de afaceri a fost de 168,3 milioane lei, datorii de 110 milioane lei, cu 354 angajați. În perioada 2015 – 2019, firma de construcții a avut o cifră de afaceri de 751.822.983 lei, adică 156,6 milioane euro. Viorel Cozma s-a apucat și de imobiliare. A construit cartierul de locuințe Grand Conest Residence în zona Tudor Vladimirescu.

Pentru că are intrare în Primăria Iași, Viorel Cozma construiește blocuri după cum îl taie capul

Viorel Cozma vrea să construiască alt cartier de locuințe pe strada Rampei, nr.9A, în zona Păcurari – Dacia, chiar lângă linia de cale ferată, pe locul stației de betoane. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să fie construite 6 blocuri cu regimul de înălțime de D+P+6E. Însă, în Consiliul Local, proiectul a fost votat cu modificări importante. Inițial, în loc de demisoluri erau prinse subsoluri, unde trebuiau amenajate locurile de parcare.

În consecință, soluția a fost schimbată cu o parcare supraterană cu o capacitate de 280 locuri. Alte 60 vor fi amenajate pe teren proprietate privată. Orice alt dezvoltator imobiliar din Iași nu ar fi primit aviz pentru parcarea supraterană. Comisia de Urbanism a dispus clar că orice investiție mare de locuințe colective presupune amenajarea parcărilor în subteran. Schimbarea are și rațiuni economice. Parcările din subteran l-ar fi costat pe Cozma aproape 3 milioane de euro. O platformă supraterană cu 4 niveluri îl costă mult mai puțin. Proiectul a fost inițiat prin BCC Agregate SRL, unde apar ca asociați Conest SA și Calcarul SA, condusă de afaceristul Nicolae Troașe.

Comentarii
 • Viorel Cozma, omul de baza al lui Mihai Chirica.
  Nici nu trebuie sa te mai miri de ce Chirica a primit 2 vile de la Cozma.
  Nici macar nu are angajati la cati i-ar trebui pe toate santierele deschise prin Iasi.

 • Ce b0u esti. Nici nu are nevoie de angajați. De aia exista subcontractori dar daca esti un gogaldau si habar n ai ce e cu tine, mananca ciuperci in continuare

 • Hai sa fim seriosi eu cred ca este numai la vedere patronul CONEST altii sunt cei ce controleaza firma, si daca s-ar apuca Orhei sa vorbeasca multe aadevaruri ar iesi la suprafata.
  Oare dece castiga CONEST-ul tot timpul proiectele Primarie.
  Oare dece la licitatii se vehiculeaza fraza”este interesat domnul ……, si toata lumea dupa aceea devine mana moarta sau se retrage din licitatie.
  Sunt multe DECE-uri care daca ar aparea raspunsul la ele am vedea dece castiga CONESTUL licitatiile Primariei desi de atatea ori au facut lucrari proaste.
  Hai sa gasim DECE-urile si sa votam in cunostinta de cauza.

 • Pentru „iesean”.
  Omule, Chirica are 2 vile de la baiatul asta.
  Mai are rost vreoun comentariu in plus ?
  Chirica are 10% ca si Nichita din toate invartelile cu Conest.
  Gandeste-te ca nu lucreaza cu fonduri EU (apropo si de aici se pot stoarce 10%).
  Toata primaria stie care-i mersul intre Chirica si Cozma.
  Eu nu va inteleg de ce tot va mirati atata.
  Chirica are acelasi capac pe care l-a avut Nichita. O stie toata primaria.
  Si sa te fereasca D-zeu sa nu dai, in maxim 24 de ore ti-a taiat macaroana.
  Du-te acuma la primarie cu un PUZ de P+1. Fara 7.000 euro nu iei nici un PUZ.
  Si trebuie sa recunoastem, asta-i sistemu. Cu ei nu te pui, ca daca te pui te arzi rau.

 • Cozma? Ai facut scoala cu omul ca sa iti permiti sa ii spui Cozma? Pai bai bulangiule, il stii pe Viorel ca sa iti permiti sa ii spui Cozma? Marsh la munca fmm de postac si realizează jumatate din ce a realizat omul Viorel Cozma. Tu stii ce inseamna sa ai 600-700 de angajați? Pai nu stii bai boschetule, tu stii sa arati cu degetul.

 • Tu ai habar cine este Cozma ? Un taran plouat din Fălticeni, condamnat de doua ori cu suspendare penteu evaziune fiscală. Este in spagar nenorocit ai penteu bani, își vinde și băiatul. Tu știi cum îl chema pe băiatul lui ? L ai văzut cum arată ? Știi ce pramatie a fost in școala ?

 • Colegu, vezi ca te intinzi mai mult decat iti este plapuma. Ai stat la p**a mea sa vezi ca s o pramatie? Cum arat? Taran plouat de Fălticeni? Pai bai jegule, daca tata e plouat, tu ce mm ai realizat im viata asta notabil? Condamnat de 2 ori pt evaziune fiscală? Jegule, ia ti informatiile corecte si nu te lasa condus de MASS media, oaie ce este. Si faptul ca am fost pramatie in scoala, pui eticheta pt acum 12 ani? Tare as vrea sa stiu cine esti ca sa vad ce mare om academic ai ajuns. Cainii latră, ursul merge. Tine minte ca țăranul despre care spui tu a luat viata in pumni la 18 ani si a ajuns unde a ajuns. Is curios daca in 35 de ani de viata ai realizat jumatate din cat a realizat tata. Ma vinde? Tata ma vinde? Vai de tine boschetule 🙂

Adauga un comentariu