National

Viorica Dăncilă, chemată vineri la DNA! Cine se află în spatele plângerii penale

Publicat: 21 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viorica Dăncilă chemată vineri la DNA Cine se află în spatele plângerii penale

Fostul premier Viorica Dăncilă a fost chemată vineri la DNA, informează România TV. Fostul premier Viorica Dăncilă şi preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, se află între persoanele reclamate la Direcţia Naţionala Anticorupţie de către Tudor Iacov privind banii acordaţi din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata taxei anuale a turneului BRD Bucharest Open.

Reprezentantul Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei de Tenis, a Vioricăi Dăncilă, fost premier, şi a mai multor miniştri din guvernul PSD. El reclamă deturnarea de fonduri publice în organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open. Plângerea a fost înregistrată la DNA în data de 15 noiembrie.

Iacov face acuzaţii de de înșelăciune, abuz și neglijență în serviciu, uzurparea funcției și a calității oficiale, obținerea ilegală de fonduri și deturnarea lor, precum și constituirea unui grup infracțional organizat din cauză că s-au alocat 340.000 de dolari din fondul de rezervă al guvernului pentru plătirea taxei anuale a turneului WTA Bucharest Open.

Iacov mai precizează faptul că, în conformitate cu regulamentul WTA, taxa anuală pentru un astfel de turneu se ridică la suma de 23.250 de dolari. Scopul turneului era pregătirea olimpică pentru Tokyo 2020 a sportivelor Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu și Irina Bara. În plângerea penală, Iacov a scris și faptul că Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu nici măcar nu au participat la turneul Bucharest Open.

Este scandal de proporții legat de faptul că DNA a găsit să o cheme la audieri cu doar două zile înainte de alegerile prezidențiale – dosarul lui Dăncilă, fiind făcut pe același model cu cel al liderului USR, au mai transmis cei de la stiripesurse.ro

  • Apariția unei plângeri penale la adresa candidatului PSD ridică mari semne de întrebare, având în vedere că aceasta este plasată chiar înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale.

Finul lui Klaus Iohannis, în spatele acțiunii DNA

Este cunoscută ambiția finului lui Klaus Iohannis, Marius Vecerdea, de a prelua șefia Federației Române de Tenis. În trecut, acesta a inițiat chiar o acțiune în instanță, prin care a constestat modul în care a fost ales Ion Țiriac în fruntea FRT. Se pare că tot finul președintelui este la originea plângerii de față, care îi vizează pe Viorica Dăncilă și Ion Țiriac.

Prin această mișcare, finul președintelui lovește două ținte la un loc: își urmărește propriul obiectiv de a-l schimba pe Ion Țiariac de la șefia FRT și îi face un favor nașului său.

Adauga un comentariu