National

Viorica Dăncilă, despre Guvernul Orban: „Bat azi toate recordurile la împrumuturi”

Publicat: 14 iul. 2020
ALT=«Fostul premier al României, Viorica Dăncilă»
Fostul premier al României, Viorica Dăncilă

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Aceasta îi acuză de faptul că în perioada Guvernării PSD, liberalii afirmau că social democrații împrumută sume mari pentru țară. Totuși, de când se află la conducere, Executivul condus de Ludovic Orban a accesat în primele cinci luni împrumuturi în valoare de 5 miliarde de euro. De asemenea, Viorica Dăncilă a accentuat faptul că în perioada în care Partidul Social Democrat se afla la guvernare, a reușit să reducă ponderea datoriei în PIB de la 37% la 35%.

”Cei care strigau în 2018 și 2019 că România ia credite externe bat azi toate recordurile la împrumuturi! Guvernul Ludovic Orban s-a împrumutat cu 5 miliarde de euro în primele cinci luni ale anului, ducând datoria externă la peste 110 miliarde de euro. Iar în condițiile proastei gestionări a economiei de către PNL și a previzibilei scăderi economice, ne vom trezi în curând că ponderea datoriei în produsul intern brut va sări de 40%!

Reamintesc că guvernarea PSD a reușit să reducă ponderea datoriei în PIB de la 37% la 35%, reușind deci să aducă ritmul de creștere economică peste ritmul de creștere a împrumuturilor, ceea ce guvernarea liberală nu e în stare să facă! Vorbe multe, rezultate zero la PNL!”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, despre membrii PNL: Nenumăratele minciuni, manipulări și atacuri liberale sunt egale cu zero

Fostul premieri, Viorica Dăncilă, a lansat un mesaj dur la adresa Partidului Național Liberal. Aceasta a afirmat că „nenumăratele minciuni, manipulări și atacuri liberale” s-au dovedit a fi nule în ciuda efortului depus. De asemenea, Viorica Dăncilă a menționat că datorită PSD „România s-a dezvoltat în 2019 și s-a dezvoltat solid”.

”Toată propaganda de luni de zile a PNL a fost dată peste cap de o singură decizie a Băncii Mondiale: promovarea României în rândul țărilor cu venituri ridicate, ca urmare a performanțelor economice din 2019.

Nenumăratele minciuni, manipulări și atacuri liberale de anul trecut și din acest an se dovedesc acum EGALE CU ZERO. România s-a dezvoltat în 2019 și s-a dezvoltat solid, iar asta datorită guvernării PSD și eforturilor echipei PSD, în ciuda tuturor celor care ne-au criticat în mod nedrept.

A fost o muncă extraordinar de grea, dar care a adus bunăstare țării, iar nouă ne-a dat sentimentul datoriei împlinite. Pentru rezultatele guvernării pe care am condus-o, am stat și voi sta întotdeauna cu capul sus!”, a declarat Viorica Dăncilă.

Marcel Ciolacu, despre carantinare: „Un mecanism pervers, gata să anihileze libertățile românilor”

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Acesta consideră că prin carantinarea propusă de liberali, libertatea poporului este vândută la rație. De asemenea Marcel Ciolacu îl acuză pe premierul României că se ascunde și că restrânge drepturi și libertăți. Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de analiza dură a liderului social democrat.

”Carantina lui Orban este o aberație care, după 30 de ani, vinde iar libertatea la rație. Guvernul PNL să explice românilor de ce a aruncat iar țara în haos legislativ! Am decis azi să nu votăm legea carantinei până când Orban și Tătaru vin în Senat să-și susțină proiectul de lege. Și ministrul Justiției trebuie să explice cum a putut totuși să dea aviz pe un proiect atât de prost. Este cu atât mai grav că s-a dat aviz pe o lege care restrânge drepturi și libertăți!!! Sunt trei zile de când l-am chemat pe Orban la Senat și văd că încă se ascunde.

Guvernanții ori sunt inconștienți, ori le e frică de valul public de indignare. Țipă medici, pacienți, juriști, societate civilă – așa de bun a fost proiectul lor! Premierul trebuie să vină să explice cum a lăsat iar țara în vid legislativ și apoi a născut o lege tip matrioska. La suprafața era despre urgența sanitară și sănătatea publică și înăuntru un mecanism pervers, gata să anihileze libertățile românilor. Cât despre președintele Iohannis, prin tăcerea sa solemnă și asurzitoare ne arată ce ghinion avem că vidul legislativ prin care trece țara pică fix în weekendul lui prelungit!”, scrie Marcel Ciolacu.

 

Adauga un comentariu