Actualitate

Viorica Dăncilă, despre majorarea pensiilor: „Să mă scuze domnul Orban, păi economia merge în funcţie de cum se mişcă Guvernul”

Publicat: 26 ian. 2020

Viorica Dăncilă, invitată într-o emisiune de televiziune, în urma numeroaselor acuzații din partea Guvernului Orban,  a detaliat evoluția punctului de pensie de la începutul madatului de premier și până la preluarea acestuia de către Ludovic Orban. Aceasta a clarificat situația bugetului și a explicat în ce condiții au putut fi luate măsuri de creștere a pensiilor.

„Noi am crescut pensiile, punctul de pensie, pornind din 2016, de la 861 de lei, la 1 ianuarie 2017 – 917 lei, în iulie 2017 – 1.000 de lei, 2018 – 1.100 lei, 2019 – 1.265, urmând ca în 2020 să avem 1.775. Orice creştere a punctului de pensie am avut dublat pe proiecţie bugetară, astfel încât să ne ţinem de aceste promisiuni. Mai mult decât atât, ne-am bazat pe fondurile pe care le avem în buget şi prin faptul că a crescut PIB-ul de la de la 775 de miliarde în 2016 la 1.040 miliarde în 2019, deci o creştere de 35 la sută a PIB-ului. În momentul în care am făcut această proiecţie am preconizat că vom merge până la alegerile la termen”, a afirmat, duminică seară, Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă Guvernul Orban va majora pensiile, la 1 septembrie, cu 40%, fostul premier a precizat că este convinsă că acest lucru nu se va întâmpla.

„Nu vor majora pentru că au spus că vor majora conform legii, nu au spus niciodată de 1.775 de lei. Legea se poate schimba sau poate fi prorogată, că am văzut că se poate proroga ca la alocaţii. Au spus în funcţie de modul în care merge economia. Să mă scuze domnul Orban, păi economia merge în funcţie de cum se mişcă Guvernul, de măsuirle pe care le ia guvernul, de crearea unei stări de credibilitate, dacă investitorii au încredere să vină în România, dacă tu, Florin Câţu, ministrul Finanţelor, vorbeşti despre criza economică, despre recesiune, despre registre paralele, este normal că nimeni nu poate să aibă încredere în politica noastră naţională. Am văzut şi creşterea euro. De aceea vor alegeri anticipate”, a mai afirmat fostul premier.loading...

Adauga un comentariu