National

Viorica Dăncilă îl atacă dur Klaus Iohannis: „El ar trebui să răspundă pentru raportul MCV“

Publicat: 22 oct. 2019

Premierul Viorica Dăncilă consideră că președintele Klaus Iohannis este vinovat pentru criticile aduse în raportul MCV. Dăncilă susține că Iohannis este cel care a blocat numirea unui ministru al Justiției. Astfel, au fost blocate și numirile procurorilor șefi pentru marile parchete.

„Domnul președinte ar trebui să răspundă, pentru că dacă îmi aduc bine aminte, dl președinte trebuia să pună în aplicarea decizia CCR, dl președinte trebuia să pună un ministru la Justiție și mă refer la Dana Gîrbovan, unmmagistrat foarte apreciat la nivel național. Deci cred că ar trebui să dea mai multe răspunsuri legate de MCV dl. președinte”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premeirul a mai spus că raportul MCV ”nu trebuie politizat”.

”Consider că acest raport al MCV ar trebui să reflecte ceea ce a făcut fiecare dintre noi, că nu trebuie politizat și trebuie să lăsăm magistraților să ia măsurile cei din Justiție, fără ca politicul să intervină. Dacă vrem o justiție independentă. Dar când președintele intervine în Justiție, nu putem vorbi de independența justiției”, a conchis Dăncilă.loading...

Adauga un comentariu