Actualitate

Viorica Dăncilă nu se teme de alegeri anticipate: „Dacă se va hotârî, PSD este pregătit“

Publicat: 21 oct. 2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi că PSD nu vede o soluţie în alegerile anticipate. Dar asta nu înseamnă că social-democrații se tem de această decizie.

„Nu mizez pe alegeri anticipate. Din punctul meu de vedere, alegerile trebuie făcute la termen. După ce nu avem un guvern, mai intrăm în alegeri anticipate? Încotro vrem să ducem această ţară – îl întreb pe domnul preşedinte, pentru că văd că dumnealui nu are în program decât noi crize. A făcut una guvernamentală, hai să facem şi una parlamentară. Nu văd o soluţie în alegerile anticipate, dar, dacă se va hotărî, PSD este pregătit. PSD este mobilizat şi vom arăta această mobilizare la alegerile prezidenţiale. Dar pe mine mă uimeşte atitudinea domnului preşedinte, nu văd nimic constructiv, nimic bun în proiecţia dumnealui pentru viitor”, a afirmat Viorica Dăncilă.

„Iohannis ar trebui suspendat“

Premierul a amintit că, din punct de vedere al acţiunilor constituţionale, preşedintele Iohannis ar trebui suspendat. Dăncilă susține și că nu este posibil acest lucru din punct de vedere legal.

„Din punct de vedere al acţiunilor domnului preşedinte Iohannis, faptul că a încălcat Constituţia, faptul că este preşedinte de facto al PNL, faptul că nu îşi îndeplineşte îndatoririle din punct de vedere constituţional – ar trebui suspendat. Acest lucru cred că este vizibil. Este un lucru pe care putem să îl vedem fiecare dintre noi. Din punct de vedere legal, cu şase luni înainte nu putem face apel la acest mod de a acţiona. Dar, din punct de vedere al acţiunilor, din punct de vedere al jurământului pe care l-a depus acum cinci ani şi pe care nu şi-l respectă, al modului în care se poziţionează faţă de România şi cetăţenii români, domnul preşedinte ar trebui să fie suspendat în următoarea clipă. (…)

Pe lângă încălcarea Constituţiei, pe lângă faptul că nu îşi îndeplineşte rolul de mediator, ci are un rol de instigator la ură şi dezbinare, şi acţionează ca un preşedinte de partid, domnul Iohannis are această atitudine, această aroganţă în a se adresa românilor, în a da ordine, de parcă România îi aparţine, iar dânsul ar fi comandantul suprem. (…) A aruncat România în haos”, a susţinut Viorica Dăncilă.loading...

Adauga un comentariu