National

Viorica Dăncilă se plânge că PNL nu susține înființarea unei fabrici Volkswagen în România

Publicat: 21 oct. 2019

Viorica Dăncilă a declarat stăzi că europarlamentarii PNL nu susțin înființarea unui sediu Volkswagen în România. Liderul grupului PPE Manfred Weber a trimis o scrisoare companiei în care arată susținerea unei fabrici în Bulgaria. Premierul a anunțat că va vorbi cu Angela Merkel în acest sens.

„Noi am discutat despre acest proiect. Chiar ministrul Comerțului și anteprenoriatului a fost în Germania. A vorbit despre acest proiect, avem cele mai avantajoase condiții pentru o investiție în România. Dar, din păcate, nu avem susținerea necesară. Grupul PPE a trimis o scrisoare prin care susține Bulgaria. Domnul Weber a trimis această scrisoare către Volsvahen, prin care susțin Bulgaria. Atunci mă întreb unde sunt PNL? ce a făcut domnul președintele Klaus Iohannis? Dânsul ne reprezintă în Consiliu. Nu a putut discuta când a mers la Consiliu pentru a susține România? Nu a putut discuta cu liderul grupului PPE pentru a susține România?”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a afirmat că președintele Klaus Iohannis știa de existența acestei scrisori de la PPE către Volkswagen, însă nu a reacționat.

„Domnul Weber susține Bulgaria. În condițiile în care noi am venit cu propuneri mult mai avantajoase. Poate era justicat dacă Bulgaria avea propuneri mai bune din punct de vedere economic, al condițiilor oferite către Volsvagen. Condițiile noastre sunt mult mai bune. Dar, vedem că PPE de fapt susține Bulgaria. Nu pot să cred că premierul a știut de această scrisoare, dar președintele nu. Trebuie să existe consens și cooperare între Guvernul României, Administrația Prezidențială și Parlament. Este greu să am cu domnul președinte o discuție pe un asemenea obiectiv. Eu mă așteptam ca domnul președinte să aibă o deschidere foarte mare pentru că trebuie să primeze interesul de țară. La domnul președinte primează interesul personal”, a adăugat Dăncilă.loading...

Adauga un comentariu