National

Virgil Popescu își prezintă realizările: „O nouă promisiune îndeplinită. Astăzi am semnat”

Publicat: 12 aug. 2022
Moțiunea împotriva ministrului Virgil Popescu
S-au înregistrat 85 de voturi pentru moțiune, 191 de voturi împotrivă, o abținere și un deputat a fost prezent dar nu a votat

Autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa, care va fi realizată de Transgaz, a fost semnată vineri, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ministrul liberal a fost criticat intens de partenerii social-democrați de la guvernare, în opinia acestora fiind nevoie de schimbarea acestuia din funcție.

„O nouă promisiune îndeplinită! Astăzi am semnat autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa (inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică), care va fi realizată de Transgaz. Există şi finanţare pentru asta, inclusiv din Fondul pentru Modernizare. Conducta va trece prin judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin (municipiile Caransebeş & Orşova, plus localităţile Băile Herculane, Topleţ, Mehadia, Cornea, Domaşnea, Căzăneşti, Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Bucoşniţa, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunişor, Husnicioara, Căzăneşti, Siseşti, Ilovăţ, Bâlvăneşti, Godeanu, Balta, Podeni, Cireşu şi Iloviţa)”, a scris ministrul Energiei.

Virgil Popescu: „Iar astăzi ne apucăm de treabă”

Acesta a precizat că în vara anului 2020 a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care proiectul de investiţii „Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa” a fost declarat de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Iar astăzi ne apucăm de treabă. Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităţilor din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) şi aproximativ 113 de agenţi economici în judeţul Mehedinţi precum şi aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) şi aproximativ 231 de agenţi economici în judeţul Caraş-Severin”, a subliniat oficialul de la Energie.

„Vom consuma gazul românesc, în casele românilor”

Virgil Popescu a mai transmis pe o rețea de socializare că efectele pozitive se vor vedea şi asupra activităţii furnizorilor locali de servicii, iar după începerea exploatării gazului din Marea Neagră vom consuma gazul românesc, în casele românilor.

„Efectele pozitive se vor vedea şi asupra activităţii furnizorilor locali de servicii (de exemplu unităţi de cazare) şi creşterea contribuţiei acestora la veniturile administraţiilor publice locale (pe perioada implementării proiectului) dezvoltarea turismului în zonă, stimularea dezvoltării economiei locale prin asigurarea unei surse de energie nepoluantă, asigurarea unui mediu sănătos prin reducerea gazelor cu efect de seră. Şi după începerea exploatării gazului din Marea Neagră vom consuma gazul românesc, în casele românilor!”, a mai scris Virgil Popescu pe pagina de socializare.
Adauga un comentariu