National

Virusul West-Nile face noi victime în România. Care sunt recomandările DSP

Publicat: 12 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Virusul West-Nile face noi victime în România. Care sunt recomandările DSP
Virusul West-Nile, noi victime în România

Prefectura Brăila anunţă, marţi, că specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică au confirmat încă două cazuri de meningită cu virus West-Nile. Este vorba despre o femeie de 83 de ani, cu evoluţie nevavorabilă, care a murit în 4 septembrie, dar şi despre un bărbat de 62 de ani, cu eviluţie favorabilă.

”Direcţia de Sănătate Publică Brăila a informat Instituţia Prefectului Judeţul Brăila cu privire la confirmarea a două noi cazuri de meningită cu virus West-Nile, la încă două persoane din judeţul Brăila”, anunţă, marţi, Prefectura Brăila, conform news.ro

Sursa citată a precizat că este vorba despre o femeie de 83 ani, cu domiciliul şi expunerea în localitatea Ulmu, internată în data de 01.09.2023, pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu diagnostic de Meningită acută.

Femeia a fost transferată, în 2 septembrie, în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu o formă severă de boală, cu evoluţie nefavorabilă.

”În data de 04.09.2023 pacienta a decedat”, anunţă Prefectura Brăila.

Virusul West-Nile face noi victime în România

De asemenea, este vorba despre un bărbat de 62 ani, cu domiciliul în satul Plopi şi expunerea la domiciliul flotant din localitatea Lacu Sărat, la o fermă de bovine, internat în data de 06.09.2023, pe Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu o formă uşoară de boală, cu evoluţie favorabilă.

”Menţionăm că acestea sunt cazurile 3 şi 4 confirmate de meningită cu virus West Nile pe teritoriul judeţului Brăila în perioada de supraveghere 5 iunie – 31 octombrie 2023”, a mai precizat Prefectura Brăila.

DSP Brăila recomandă, în cazul simptomelor severe, prezentarea de urgenţă la medic.

De asemenea, instituţia a transmis unităţilor medicale din judeţ ca, pentru orice suspiciune de meningită / meningoencefalită / encefalită, sindrom febril de etiologie neprecizată, pacienţii în cauză să fie trimişi către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila.

Ca urmare a confirmării celor două noi cazuri de meningită West Nile, DSP Brăila recomandă populaţiei:

– purtarea îmbrăcămintei cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, dacă ieşim seara din locuinţe sau ieşim seara în parc la plimbare sau când mergem în pădure, la pescuit;

– utilizarea de substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor comercializate în farmacii (DEET, icaridină/ picardină, IR 3535), în concordanţă cu instrucţiunile de pe etichetă, pe care sa le aplicăm pe părţile descoperite ale corpului;

– împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre/ uşi);

– utilizarea de substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul locuinţei;

– utilizarea în locuinţă a aerului condiţionat;

– utilizarea plaselor împotriva ţânţarilor în jurul paturilor, în cazul în care nu sunt disponibile celelalte măsuri menţionate anterior sau dacă dormiţi în aer liber;

– acoperirea pătuţului copilului sau căruciorului cu plase împotriva ţânţarilor.

Adauga un comentariu