Titlurile zilei

Visul lui Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași, s-a îndeplinit! Astăzi se mută în casă nouă! BZI și Cătălin Moroșanu au făcut echipă pentru a face familia fericită! – FOTO, VIDEO

Publicat: 10 apr. 2020

A venit ziua cea mare. Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași, a semnat ieri actele pentru o casă. Visul său a devenit realitate, iar astăzi se va muta în casă nouă. Sute de oameni au făcut donații pentru Sergiu după ce povestea lui a fost publicată de reporterii BZI. Așa s-au adunat în jur de 40.000 de euro, iar reporterii BZI împreună cu luptătorul Cătălin Moroșanu au reușit să-i întindă lui Sergiu o mână de ajutor. De acum înainte lucrurile vor fi altfel pentru el și familia lui

Gata! Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași, are o casă nouă. Ieri, reporterii BZI împreună cu luptătorul Cătălin Moroșanu l-au însoțit la un birou notarial unde a semnat actele. Sergiu a cumpărat din banii strânși o casă cu trei camere, două băi, curte și foișor, pe care a plătit 37 de mii de euro. Proprietarii casei au lăsat-o complet mobilată și utilată, cu TV, mașină de spălat, aragaz etc. Astfel, Sergiu și familia sa au tot ce le trebuie. De precizat este faptul că locuința este branșată la gaz, apă și energie electrică și este situată în comuna Miroslava, extrem de aproape de Iași.

„Nu îmi vine să cred… Le mulțumesc mult tuturor celor care m-au ajutat, le sunt recunoscător toată viața. Las totul în urmă și mă mut în casa mea….”, a spus cu lacrimi în ochi Sergiu.

Astăzi, Sergiu se va muta definitiv în noua sa casă. A spus că nu-și va luat decât câteva haine.

„Nu am ce să iau… Câteva haine și alimente ce am primit de la oameni… atât…Casa în care am stat o voi lăsa unui frate de-al meu… Poate va reuși el să o termine…”, a mai spus Sergiu.

De precizat este faptul că fără ajutorul cititorilor BZI nu s-ar fi ajuns la o asemenea situație. Sute de oameni au sărit în ajutor, iar donațiile au fost diverse. Unele persoane au donat câțiva lei, iar altele câteva mii de lei. Fiecare bănuț a contat pentru Sergiu, iar acum visul său a devenit realitate.

De unde a plecat totul?

Vă reamintim că Sergiu Ion Ciobotariu este un tânăr care a ajuns peste noapte o mică „vedetă”. Bărbatul de loc din comuna ieșeană Răducăneni a fost surprins călare pe un cal, pe străzile Iașului. Tânărul a aflat că soția lui, internată la o maternitate din Iași, a adus pe lume un băiețel. A vrut neapărat să-și vadă fiul. A încercat să ia un mijloc de transport în comun, însă nu a fost lăsat.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a spus Sergiu.

Tânărul a ajuns într-un final la soția lui, la maternitate. I-a lăsat ce a avut și a plecat spre casă.

„Pe data de 25 martie, în timp ce se aflau în timpul atribuțiunilor de serviciu, polițiștii locali din cadrul Poliției locale Iași au identificat un tânăr de 22 de ani, care se deplasa cu un cal pe raza municipiului Iași. Tânărul a prezentat polițiștilor o declarație pe propria răspundere, completată în conformitate cu Ordonanța Militară 3/2020, dar față de acesta a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu HCL 198/2000”, au precizat autoritățile.

Luptă pentru supraviețuire

Polițiștii nu l-au sancționat pe bărbat. I-au aplicat un avertisment. Reporterii BZI au mers la Răducăneni, însă nu l-au găsit pe bărbat acasă. Câțiva vecini au precizat că acesta s-a mutat la Iași, de ceva vreme. Mai exact în zona cartierului Dalas. Reporterii BZI au mers în zonă, dar inițial nu l-au găsit pe bărbat acasă. Vecinii au spus că bărbatul a plecat la muncă, chiar cu animalul pe care l-a „folosit” în drumul său spre maternitate. La un moment dat, Sergiu s-a întors acasă, la cei doi copii pe care îi are deja.

„Am fost plecat la muncă… În fiecare zi plec la muncă cu calul… Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare”, a mai precizat bărbatul.

De precizat este faptul că Sergiu a început să construiască o casă de câțiva metri pătrați. A ridicat doar o parte din pereți și mai are mult de lucru. Nu are bani să finalizeze totul, dar muncește pentru asta.

„Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casă. Trăim greu acum, dar nu avem ce face… muncesc cât pot”, a mai spus tânărul.

În orice caz, bărbatul a devenit peste noapte une exemplu. A încercat prin orice mijloace să ajungă la soția sa și la copilul său nou-născut. Sergiu și familia au avut nevoie de ajutor. Acum a primit ajutor și are o casă și aproape 5.000 de euro rămași în cont.

Comentarii
 • Iti dai seama ce “ bucurie “ pe capul vecinilor din Miroslava???? Cand isi va aduna Sergiu toti tuciurii pe la casa lui, vezi tu atunci paranghelie

 • Sergiu de acum calareste doar calul nu si nevasta ca la 22 de ani sa ai 3 copii in conditiile cind nu ai nimic e cu semnul intrebarii ……………

 • Vaaaaiiii ,saraciii veciniiii…. cand o sa apara cumnatii lui Sergiu cred ca o sa doneze casele lui Morosanu si a sa plece 😱😱😱🤯🤯🤯🤯

 • Vaaaaiiii ,saraciii veciniiii…. cand o sa apara cumnatii lui Sergiu cred ca o sa doneze casele lui Morosanu si a sa plece 😱😱😱🤯🤯🤯🤯

 • sa-si ia toti caii si sa o ia la trap prin iasi care incotro are treaba ca asa vor fi apreciati si vine salvatorul sa ceara bani sa ia case.Sa vezi cand o sa puna calaretul p.lii calul sub geamul vecinilor.Sa-l intrebe cineva de ce a fugit din Raducaneni si s-a aciuiat in Dallas.

 • Comunitatea incearca sa se formeze si sa aiba o reactie fata de un concetean.
  Fara sanse, fara familie, fara relatii, fara partid, fara ONG uri, etc.
  Ce sa vezi deja este cioara, deja este mizerabil……
  Nu tu sprijin pentru copii, nu 50 000 E pentru REPATRIATI, nu 1000 lei de copil pentru maternali, nimic, numic.
  Oamenii asezati, gospodari…. de la metropolitana Miroslava nu mai au loc de ……un OM.

 • Comunitatea incearca sa se formeze si sa aiba o reactie fata de un concetean.
  Fara sanse, fara familie, fara relatii, fara partid, fara ONG uri, etc.
  Ce sa vezi deja este cioara, deja este mizerabil……
  Nu tu sprijin pentru copii, nu 50 000 E pentru REPATRIATI, nu 1000 lei de copil pentru maternali, nimic, numic.
  Oamenii asezati, gospodari…. de la metropolitana Miroslava nu mai au loc de ……un OM.

 • Am citit zilele trecute o scurta istorie a Tandareiului relatata de o doamna care a crescut acolo. Povestea cum dupa 1989 au inceput cei de „culoare” (obligati pana atunci sa nu paraseasca cartierul in care locuiau) sa cumpere case in celelalte zone si sa le faca viata vecinilor un calvar pana acestia renuntau la proprietatile lor.

 • CU TOATE ACESTEA, GESTUL CELOR CARE AU DONAT RAMANE UNUL CRESTINESC SI DEMN DE LAUDA. RAMANE CA BENEFICIARUL SA INVETE DIN EL SI SA SE RIDICE LA NIVELUL ASTEPTARILOR.

 • Fratiloooooor,de la bzi…lasati ma in p…a mea cu …taticul călărit…etc….scrieti..( daca mai aveti cerneala),despre..o vecina de a mea care e asistenta medicală la IRO*(Are 10 zile zile de când munceste acolo..scrieti ,despre soția mea, Dorina ,care este economist la ….Privat…cu 2.000 lei net cu Master facut,..scrieti despre mine..sofer profesionist,cu ,,Bacul luat”…pe bune în 1983…….de ce promovați numai..
  Lichele…….dacă,….covidul ,mai tine….tre sa facem cheta și pt .marele morosanu!..mor de foame toți,librării profesioniști!?,!!La munca fratilor@
  ..,Si lăsați….mycapul ….ai.omor , las
  ..proști multi …etc !!

Adauga un comentariu