National

Vitalie Stan, „Doctorul vedetelor”, cercetat de DNA pentru mită

Publicat: 28 aug. 2020
ALT=
Vitalie Stan, „Doctorul vedetelor", cercetat de DNA pentru mită

Vitalie Stan, supranumit „Doctorul vedetelor”, este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită. Fostul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti este acuzat că ar fi primit 25.000 de euro pentru a face operații estetice la Spitalul de Arși din Capitală.

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele doctorului Vitalie Stan, medic primar și manager al Spitalului Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică și Arsuri din București pentru 16 infracțiuni de luare de mită.

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Stan Vitalie, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operații estetice în spitalul de stat mai sus menționat“, se arată în în comunicatul DNA.

Vitalie Stan, „Doctorul vedetelor”, cercetat de DNA pentru mită

Vitalie Stan este acuzat că ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecțiuni ce necesitau corecții chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operații estetice care se pot efectua în clinicile private.

„În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro. Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, arată procurorii DNA.

Cine este Vitalie Stan

Vitalie Stan s-a născut în Republica Moldova. Studiile liceale le-a urmat la un liceul sanitar. După absolvirea liceului, a dat la Facultatea de Medicină.

„Era prin anul 1989, apoi a urmat Revoluția din decembrie, după care pentru prima oară în mai bine de cinci decenii, românii din Basarabia, cei izolați de țara mamă, au avut posibilitatea să acceseze tot ce este românesc“, povestește Vitalie Stan.

În 1990 și-a continuat studiile în România și a devenit student la Facultatea de Medicină „Carol Davila” din București. După terminarea facultății, în urma examenului de rezidențiat, a ales Chirurgia Plastică și în 1997 a început rezidențiatul clinic la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică și Arsuri sub îndrumarea domnului Conf. Dr. Nicolae Antohi.

Un an mai târziu, a început și doctoratul clinic sub îndrumarea domnului Prof. Dr. Florin Isac. În anul 2002 a finalizat studiile în rezidențiat și am luat licența de Medic specialist, iar în 2007, pe cea de Medic Primar în Chirurgie Plastică Estetică și Microchirurgie Reconstructivă.

„În anul 2005 am susținut teza de doctorat și am obținut titlul de Doctor în Științe Medicale. Au urmat ani de muncă în cadrul aceluiași spital, unde, în 2009 am devenit Director Medical, iar din 2011 și Manager al Spitalului. În anul 2014 am decis să mă dedic exclusiv chirurgiei estetice și mi­am relocat complet activitatea în sistemul privat, unde sunt și acum.“, a mai spus Vitalie Stan.

Adauga un comentariu