Actualitate

Vizibilitatea la volan pe timp de ploaie. Cum să o mărești

Publicat: 12 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vizibilitatea la volan pe timp de ploaie. Cum să o mărești
Vizibilitatea la volan pe timp de ploaie

Vizibilitatea la volan pe timp de ploaie. Nu este surprinzător să aflăm ca vederea şi toate celelalte simţuri slăbesc cu vârsta.

Când eşti tânăr şi conduci pe timp de noapte, pe ploaie sau chiar pe ceata nu este o problemă. Dar, pe măsură ce îmbătrâneşti, ţi se pare mai dificil să conduci în condiţii nefavorabile.

Şofatul pe timp de ploaie, mai ales după lăsarea întunericului, poate fi destul de provocator. Cu toate acestea, exista lucruri pe care le puteţi face pentru a creşte vizibilitatea la volan pe timp de ploaie.

Vizibilitatea la volan pe timp de ploaie

Iată cum trebuie procedat la volan când ploua pentru ca dvs. şi maşina pe care o conduceţi să nu aibă de suferit.

1. Folosiţi o prelată impermeabilă în dublu strat pentru a proteja maşina pe vreme de ploaie, atunci când aceasta sta pe loc.

2. Când ploaia are aspect de furtună şi vă opriţi din mers, nu parcaţi maşina sub copaci bătrâni, ci mai bine o lăsaţi sub cerul liber. Această tactică vă fereşte maşina de eventualele crengi putrezite care se răstoarnă în urma vântului puternic.

3. Spray-ul care conţine silicon, curata şi înviorează bordul şi interioarele de maşini. Acesta înlătura petele şi lăsa o peliculă strălucitoare, impermeabilă. Protejează plasticul împotriva pierderii strălucirii şi întăririi.

Vizibilitatea la volan pe timp de ploaie. Investiți în ștergătoare

4. Înlocuiţi ştergătoarele de parbriz cel puţin o dată pe an pentru a îmbunătăţi vizibilitatea în ploaie.

5. Asiguraţi-vă că utilizaţi ştergătoare de calitate, care sunt eficiente.

6. Accesorizati maşina cu ştergătoarele de ploaie impermeabile. Lamelele de ploaie impermeabile oferă un nivel mai ridicat de longevitate şi performanţă decât ştergătoarele clasice.

7. Vizibilitatea la volan pe timp de ploaie. Luaţi în considerare o pereche de lamele ştergător concepute pentru a furniza presiune uniformă de-a lungul lamei. Acest lucru poate duce la o performanţă mai bună şi o şterge mai lină, lăsând parbrizul curat după fiecare ploaie.

8. Gândiţi-vă la ştergătoarele flexibile. Acestea lucrează mai bine la temperaturi scăzute. Ele şterg eficient stropii de ploaie în comparaţie cu alte modele.

9. Investiţi într-un set de ştergătoare de silicon, mai ales dacă deţineţi o maşină sport. Persoanele cu autovehicule de înaltă performanta considera că ştergătoarele din silicon sunt o alegere bună. Aceste ştergătoare lucrează bine în orice condiţii meteorologice, inclusiv pe noroi, ceata, ploaie, ninsoare şi lapoviţă.

Nu uitați de faruri

10. Verificaţi dacă farurile de luminozitate funcţionează la intensitatea potrivită.

11. Schimbaţi becurile auto cu unele de înaltă calitate, care ard luminos. Chiar dacă ambele becuri nu au nevoie de înlocuire, schimbaţi-le în același timp.

12. Verificaţi lentilele farurilor. Dacă acestea sunt noroase şi murdare, curăţaţi-le pentru a spori vizibilitatea de conducere pe timp de ploaie.

13. Folosiţi farurile mici de întâlnire pe timp ploios pentru a îmbunătăţi vizibilitatea şi pentru a vă asigura ca alţii sunt capabili să îţi vadă maşina.

14. Ajustaţi pe partea şoferului oglinzile retrovizoare. Asiguraţi-vă că folosiţi corect faza de zi sau ne noapte situată de regulă pe oglinda retrovizoare. Setarea corespunzătoare a fazei de lumină va ajuta la îmbunătăţirea vizibilităţii în ploaie.

Vizibilitatea la volan pe timp de ploaie. Conduceți prudent

15. Încetiniţi când conduceţi pe vreme nefavorabilă. Indiferent de acţiunile pe care le luaţi pentru a îmbunătăţi vizibilitatea în condiţii de ploaie, este important să reduceţi viteza pe drumuri alunecoase, umede.

16. Întoarceţi luminile de urgenţă pentru a alerta pe alţii şi încercaţi să ajungeţi într-un loc sigur atunci când vizibilitatea este slabă. Locurile de parcare sau zonele de odihnă sunt cele mai bune. Staţi departe de copaci şi linii electrice.

17. Rămâneţi pe banda dreaptă. Stropii de apă care sar de la alte vehicule sunt şi mai mari atunci când vă deplasaţi pe banda din mijloc sau pe banda centrală.

Ponturi

– Încercaţi o pereche de ochelari de soare de culoare galbenă şi purtaţi-i ziua sau noaptea, pentru a spori vizibilitatea de conducere în ploaie.

– Păstraţi o pătură călduroasă, lanterna şi un kit de urgenţă în maşină, în orice moment. Dacă aveţi nevoie să ieşiţi de pe şosea, veţi fi gata în orice moment.

Adauga un comentariu