Eveniment-Social

Vizita reprezentanților din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri al Republicii Moldova, pentru realizarea activităților în cadrul proiectului de asistență externă 2SOFT/4.3/15

Publicat: 11 mai 2021
În perioada 06 - 07 mai 2021, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași a avut loc reuniunea echipei manageriale cu participarea reprezentanților din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri al Republicii Moldova, activitate condusă de către Inspectorul șef, colonel dr. Mircea Tulică, în calitate de manager de proiect

În perioada 06 – 07 mai 2021, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași a avut loc reuniunea echipei manageriale cu participarea reprezentanților din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri al Republicii Moldova, activitate condusă de către Inspectorul șef, colonel dr. Mircea Tulică, în calitate de manager de proiect.

Vizita a avut ca scop analiza concluziilor formulate de către Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Iași cu privire la progresul înregistrat după primele șase luni de la implementare, stabilirea unor aspecte tehnice și financiare privind efectuarea achizițiilor din cadrul proiectului cu titlul: ,,Intervention techniques and tactics standardization through joint preparation and training activities for the insurance of public order measures occurred during cross border public manifestations”, cod 2SOFT/4.3/15.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (E.N.I.).
Pe durata celor două zile s-au desfășurat activități pe grupuri de lucru cu identificarea progresului înregistrat în procesul de implementare a proiectului european, priorităților pentru perioada următoare, dificultăților întâmpinate pe parcursul proiectului generate de starea epidemiologică actuală și planificarea utilizării resurselor financiare pe categorii de activități.

Reuniunea a evidențiat, o dată în plus, importanța si necesitatea colaborării între cele două structuri similare pe linia asigurării ordinii și siguranței publice în actualul context transfrontalier.

Următoarea activitate în cadrul proiectului se va desfășura la Chișinău, în Republica Moldova și va consta în desfășurarea unui exercițiu comun de pregătire pe linia asigurării ordinii publice, exercițiu la care vor participa jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și carabinieri din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri al Republicii Moldova.

Adauga un comentariu