National

Vlad Dediu, preşedintele UNSR, în stare gravă. A fost resuscitat pe plajă din Mamaia

Publicat: 11 iul. 2020

Vlad Dediu, preşedintele UNSR, se află în strare gravă la spital după ce s-a aflat la un pas de înec în Marea Neagră, la Mamaia.

Vlad Dediu, președinte UNSR, a fost resuscitat pe plaja din Mamaia

Tânărul Vlad Dediu, preşedintele UNSR (Uniunea Naţională a Studenţilor din România), se află în stare gravă după ce a fost la un pas de înec în Marea Neagră, la Mamaia.

Din primele informaţii, se pare că Vlad Dediu a intrat, în această dimineaţă, să facă o baie în mare, în zona de nord a staţiunii Mamaia. Acesta a fost la un pas de înec, fiind recuperat în ultima clipă din valuri de către oamenii care au sărit după el şi l-au scos la mal. Au fost apoi alertaţi paramedicii care l-au resuscitat pe plajă, pentru că se afla în stop cardio-respirator. După ce i-a revenit pulsul, bărbatul a fost transportat la spital, în stare gravă.

Gratuități tren 2019

În contextul în care Guvernul ar putea limita numărul călătoriilor studenților pe tren, Vlad Dediu, președintele UNSR, a vorbit în 2019,  despre importanța menținerii acestei facilități pentru toți studenții din Romînia, dar și solicitarea acestuia către ministrul Teodorovici.

”Cred că s-a mers puțin cam departe cu această propunere. Am solicitat o dezbatere publică! Nu vom sta degeaba dacă se vor tăia gratuitățile pentru călătoriile cu trenul. Acestea sunt foarte importante pentru noi. Cred că toți studenții din România sunt dependenți de aceste facilități. În primul rând, noi vrem o consultare publică. Poate că guvernanții nu s-au gândit poate la efectele propunerii, noi vrem să fie totul transparent și să ia în considerare poziția noastră. Nu vrem să fie luată decizia peste noapte. Noi am aflat duminică de dorința domnului ministru Eugen Teodorovici, iar a doua zi, luni, această propunere era deja votată în CEX-ul partidului”, a spus Vlad Dediu.

Care este poziția voastră cu privire la propunerea că unii studenți ar trebui să aibă gratuitate cu trenul în funcție de performanța la facultate?

”Am citit și acea propunere în care să se elimine gratuitatea pentru studenții cu restanțe și nu sunt de acord cu acest lucru. Îi lăsăm să meargă gratuit cu trenul doar pe studenții integraliști iar pe ceilalți îi punem să plătească? Sunt ‘n’ motive pentru care un student are restanțe. Nu putem să știm de ce un student are o restanță. Mai mult, această eliminare a gratuității ar încuraja studenții să fie supărați pe sistem decât să îi motivăm să învețe ca să aibă gratuitate. Aceasta este o minciună. Studentul din ziua de azi nu va învăța dacă este obligat să învețe”, a spus Vlad Dediu.

Cum răspunzi criticilor care spun că studenții nu ar trebui să aibă această facilitate de a călători gratuit cu trenul?

”Este foarte greu de dat un răspuns pentru că majoritatea oamenilor sunt critici pentru că unii studenți și-au bătut joc, din păcate, de această gratuitate, dar răspunsul pentru critici este că ei nu au fost studenți în acești ani. Studentul din ziua de astăzi este mult mai diferit față de studentul de ieri. Studentul de astăzi este mult mai bun, poate să fie mult mai creativ decât studentul de ieri. Am solicitat public o dezbatere publică pentru a pune la aceeași masă toate organizațiile și federațiile studențești pentru a afla și domnul Teodorovici părerea noastră cu privire la aceste propuneri și discuții venite din interiorul partidului PSD”, a concluzionat Vlad Dediu.

Adauga un comentariu