Vlad Pascu, anchetat disciplinar în închisoare! Ce regulă a încălcat în spatele gratiilor

11 apr. 2024, 13:27,
BZI.ro, în National

Vlad Pascu, tânărul care a luat viața a doi tineri vara trecută, în stațiunea 2 Mai, este anchetat disciplinar în închisoare. Pe timpul judecării procesului său, acesta este arestat preventiv fiind încarcerat la Poarta Albă. Recent, Vlad Pascu a dat un interviu telefonic, iar conducerea penitenciarului vrea să afle cum a fost posibil acest lucru.

Vlad Pascu este tânărul care îngrozea o țară întreagă în urmă cu un an, când a accidentat mortal două persoane. Acum, acesta este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului.

Vlad Pascu, anchetat disciplinar în închisoare

Șoferul care a luat viața a doi tineri vara trecută, în stațiunea 2 Mai, ar fi anchetat disciplinar de către conducerea penitenciarului Poarta Albă. Vlad Pascu, autorul accidentului teribil de la 2 Mai, care a șocat toată România, a avut o discuție telefonică zilele trecute, la care au participat atât tatăl său, Mihai Pascu, cât și jurnalistul Marian Ceaușescu. Acesta din urmă le-a adresat mai multe întrebări celor doi, iar discuția a fost înregistrată și publicată, mai apoi, pe o platformă de socializare.

„Aș porni pe o altă cale, cu totul, și mi-aș face o altă viață. Nu în sensul care am făcut până acum. Știu că am făcut greșeli și am pierdut niște timp, s-a întâmplat și tragedia asta cu acești doi oameni, nu au cum să se mai întoarcă în momentul de față. Aș da orice, ca să pot să dau timpul înapoi, să fac lucrurile diferit. Eu știu cine sunt eu și știu că tot ce se televizează nu arată decât partea neagră a mea, nu arată nimic din lucrurile bune pe care le-am făcut în viața asta”, a spus, printre altele, Vlad Pascu.

Interviul telefonic a stârnit nenumărate controverse, mai ales că persoaneleor condamnate sau arestate preventiv nu le este permisă comunicare decât în anumite condiții. Ulterior, autoritățile s-au autosesizat, iar Vlad Pascu ar fi în aceste momente anchetat disciplinar de către conducerea penitenciarului Poarta Albă.

Autorul tragediei de la 2 Mai rămâne în arest preventiv

Pe data de 11 aprilie 2024, magistrații de la Judecătoria Mangalia au luat hotărârea ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

„Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad şi menţine arestarea preventivă a inculpatului arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023.

Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate”, se arată în decizia Judecătoriei Mangalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *