Actualitate

Vlad Voiculescu a schimbat politic Consiliul de Administraţie al unui Spitalului Târgu Mureș la o zi după ce acesta a anunțat că va organiza concurs pentru funcţia de manager al unităţii medicale

Publicat: 12 apr. 2021
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății ar fi fost demis de la funtea ministerului

Lucruri interesante sunt relatate de presă locală din Târgu Mureș unde mandatul managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a expirat iar Vlad Voiculescu a schimbat, printr-un ordin de ministru, tot Consiliul de Administraţie fix la o zi după ce cel din urmă anunţa faptul că va organiza un concurs pentru ocuparea postului vacant.

La Spitalulul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a fost numit manager interimar Mariana Cernat, economist de profesie, în detrimentul fostului manager, dr. Claudiu Puiac.

Vlad Voiculescu e preocupat de consiliile de administraţie a spitalelor din România

În întregul scandal din domeniul Sănătății, Vlad Voiculescu îşi face timp şi de mai multe numiri politice în Consiliile de Administraţie la diverse spitale din România. Este cazul şi unei relatări în presa locală potrivit căreia se arată că Voiculescu a numit un manager economist, manager interimar după ce mandatul fostului manager a expirat. Acest lucru, vorbim despre numirea unui manager interima într-un spital, este o atribuţie normală a unui ministru al Sănătății care are dreptul şi obligaţia de a face acest lucru. Totuşi, este extrem de ciudat faptul că, la doar o zi după ce pe site-ul spitalului, Consiliul de Administraţie a Spitalului anunţa lansarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de manager, Ministerul Sănătăţii a decis, printr-un ordin, schimbarea acesteia.

Desigur, din noul Consiliu de Administraţie a unităţii medicale fac parte mai mulţi oameni din anturajul ministrului Sănătății.

De altfel, parlamentarul PNL, Florin Roman a vorbit despre acest lucru şi în cadrul unei emisiuni TV:

La Târgu Mureş îi expira managerului mandatul, Consiliul de Adminsitratie organizează concurs pentru ocuparea acestui post şi, ce să vedem, domnul Voiculescu, la câteva minute după ce această decizie a Consiliului este comunicată public, numeşte şi un manager şi un Consiliul de Administraţie din rândul apropriaţilor domniei sale. a spus deputatul Florin Roman.

Şmecheria la care a recurs Vlad Voiculescu pentru a avea acces la numirea conducerii unităţii medicale

Jurnaliştii de la PSNews au explicat care a fost şmecheria din spatele schimbării Consiliului de Administraţie a Spitalului de Urgentă Târgu Mureș. Conform acestora, ministrul Sănătății nu are dreptul legal de a numi un manager al unităţii medicale, dar are dreptul de a numi Consiliul de Administrație.

Interesant este faptul că acest Consiliu de Administrație numește, în urma unui concurs, un manager al spitalului. Consiliul de Administrație a fost schimbat fix cu oameni din anturajul ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Iată cronologia evenimentelor:

  • Ulterior, la 29 martie, Consiliul de Administrație al spitalului a scos postul de manager la concurs, potrivit legii. Anunțul privind concursul a fost publicat pe site-urile unității medicale și al Guvernului, însă Vlad Voiculescu refuză să-l afișeze și pe site-ul ministerului, deși legea îl obligă.
  • Vineri, 9 aprilie, este ultima zi în care anunțul poate fi publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, în caz contrar concursul, deci și rezultatul, ar putea fi contestate.
  • Voiculescu a făcut, în schimb, altceva: a schimbat vineri tot Consiliul de Administrație, numind un consilier de-ai lui de la București și încă doi simpatizanți de partid, angajații spitalului suspectând că această manevră ar fi o încercare de a bloca concursul.
  • Totuși, potrivit legii, ministrul nu are calitatea de a aproba sau nu concursul de angajare, această sarcină revenindu-i exclusiv Consiliului de Administrație. Singura obligație legală a lui Voiculescu era de a publica anunțul, dar refuză până în ultima zi s-o facă, lăsând astfel liber la contestații, fapt care poate fi considerat un abuz în serviciu. conform psnews.ro

Vlad Voiculescu ar urma să fie demis din funcția de ministru al Sănătății

Florin Cîțu, premierul României a lăsat să se înteleagă că ministrul Sănătății ar urma să fie demis din funcția pe care o deține. Vlad Voiculescu s-a făcut remarcat prin numeroasele gafe pe care le-a făcut de când este în fruntea ministerului. Acesta a fost sancționat puternic de opinia publică, iar un contestar al acestuia este și Silviu Mănăstire care l-a făcut inuman și mizerabil, în contextul în care acesta a căpătat capital politic după ce a făcut un film ca urmare a tragediei de la Colectiv.

Voiculescu ce cu declaraţia asta? Măi Vlad Voiculescu, când tu ai instrumentalizat şi ai călărit o tragedie ca cea de la Colectiv, ţi-ai făcut filme de promovare. Ai folosit în mod cinic, subuman, mizerabil acea tragedie de la Colectiv, şi ţi-ai făcut capital şi soclu politic, tu mai ai dreptul să vorbeşti despre conotaţii politice despre ce s-a întâmplat la Foişor că este folosit pentru capital politic? spunea Silviu Mănăstire.

Comentarii
  • Niște golani periculoși!! Sunt bine agățați uniii de alții, ca tocmai ce s-au înfipt în cașcaval! Nu se va schimba nimic fără o actiune majora și viguroasa a populatiei! Nu e cazul în România.

  • Asta e adevarata fata a #resistilor. Asta au votat tinerii tâmpi. Generatia Y. Niste jigodii puse pe scandal si capatuiala. Atat !

Adauga un comentariu