Actualitate

Vladimir Putin a luat prima măsură împotriva României: ,,S-a decis introducerea de restricții…”

Publicat: 27 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vladimir Putin a luat prima măsură împotriva României S-a decis introducerea de restricții
Vladimir Putin a luat prima măsură împotriva României

Războiul continuă în Ucraina. În ultimele 4 zile au avut loc lupte grele pe teritoriul vecinilor nostri, iar acesta pare să fie doar începutul. Așa cum era de așteptat Vladimir Putin nu se oprește și adoptă noi măsuri. Iată ce decizie a luat președintele rus împotriva României.

Prima măsură luată de Vladimir Putin împotriva României

Vladimir Putin a decis să închidă spațiul aerian pentru avioanele înregistrate în România:

„Ca reacţie la decizia inamicală a autorităţilor aeronautice române, s-a decis introducerea de restricţii pentru companiile aeriene înregistrate în România privind efectuarea curselor în Rusia şi tranzitarea spaţiului aerian rus”, a transmis Agenţia Federală rusă pentru Transport Aerian (Rosaviatsiya), potrivit Reuters.

De asemenea, Rusia a luat această măsură și în cazul Cehiei, Bulgariei și Poloniei, ca răspuns reciproc, după ce acestea și-au închis spațiul aerian pentru companiile din Rusia.Aeronavele operatorilor înregistrați în Rusia nu mai au dreptul de a intra in spațiul aerian al României decât în cazuri de urgență, dar și a zborurilor umanitare.

Decizia a fost luată ca răspuns similar, după ce țara noastră a închis ieri spațiul aerian privind toate zborurile operatorilor înregistrați în Federația Rusă:

„În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea «Acordului între Guvernul RS România şi Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la Bucureşti la 22.12.1976». În consecinţă, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din ţară, pentru aeronavele operatorilor înregistraţi in Federaţia Rusă”, au transmis, sâmbătă, autorităţile române.

Adauga un comentariu