International

Vladimir Putin anunță noua strategie economică a Rusiei. În ce constă aceasta

Publicat: 24 mai 2022
Vladimir Putin saluta
Putin a vorbit despre eliminarea birocrației care întârzie proiectele

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat astăzi, 24 mai, că, în ciuda sancțiunilor, Rusia are de gând să rămână deschisă cooperării economice cu toate țările lumii. Mai mult decât atât, liderul Kremlinului a anunțat că va extinde interacțiunea cu țările care sunt interesate de cooperare.

Potrivit acestuia, „o serie întreagă de aspecte sunt importante aici – aceasta este organizarea unei infrastructuri de plată convenabile în monedele naționale, stabilirea de legături științifice și tehnologice, o creștere a capacității lanțurilor logistice, creșterea eficienței acestora și crearea de noi rute pentru transportul de mărfuri”, a spus Putin citat de Interfax, prezent la o întâlnire privind dezvoltarea infrastructurii de transport.

Putin a vorbit despre eliminarea birocrației care întârzie proiectele

Președintele rus a mai precizat că, în condițiile moderne, importanța diversificării fluxurilor de trafic este în creștere. „Acțiunile unor țări, dorința lor de a se închide de Rusia, nu de a închide Rusia, ci de a se închide de Rusia, chiar și în detrimentul lor, au arătat cât de important și oportun este în lumea modernă diversificarea fluxurilor de trafic, extinderea coridoarelor în direcția unor parteneri responsabili previzibili”, a declarat Putin.

 „Separat, vreau să spun despre punctele de control de frontieră. Colegii din comunitatea de afaceri vorbesc constant despre cât timp se petrece pentru degajarea mărfurilor și trecerea frontierei, mai ales în acele puncte în care există o lipsă de echipamente moderne, infrastructură sau specialiști specializați. Este important să se accelereze construcția de noi și modernizarea punctelor de control existente pentru a asigura trecerea mai rapidă și mai convenabilă pentru afaceri a vămilor, fitosanitare și a altor tipuri de control”, a explicat acesta.

Vladimir Putin, despre dezvoltarea infrastructurii în Rusia

Situația din economia globală, din sistemul relațiilor economice mondiale se schimbă rapid, afacerile rusești se adaptează la aceste schimbări, reconstruind lanțurile de producție și logistică, stabilind în mod activ noi legături cu partenerii externi. Planurile de dezvoltare a infrastructurii de transport și de eliminare a așa-numitelor blocaje ar trebui promovate în același ritm ridicat și dinamic.

Este absolut inacceptabil să perturbăm momentul creării infrastructurii – dimpotrivă, este important să accelerăm proiectele de construcție deja lansate, precum și să accelerăm dezvoltarea și lansarea de noi inițiative în sectorul transporturilor cât mai mult posibil”, a spus Putin.

Vladimir Putin face aceste declarații în contextul în care Rusia este supusă sancțiunilor țărilor Occidentale după invazia Rusiei în Ucraina.
Comentarii
  • cadavruleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee cand nu te mai vedem? cand te impusca criminalule nazist? cat mai dureaza pana te impusca????? pana cand vedem moaca figura asta criminala si nebuna putin nazistul?

Adauga un comentariu