Razboi în Ucraina

Vladimir Putin îi ironizează pe occidentali în legătură cu energia verde

Publicat: 20 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vladimir Putin îi ironizează pe occidentali în legătură cu energia verde
Situația economică din Rusia este bună, dar Vladimir Putin a cheltuit zeci de miliarde de dolari din fondul de rezervă

Vladimir Putin a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre energia verde, ironizând occidentalii. Liderul de la Kremlin a explicat faptul că Gazprom îşi va îndeplini în totalitate obligaţiile contractuale.

Intervenţia vine în contextul în care Gazprom a sistat parţial livrarea de gaze naturale din cauza unei defecţiuni tehnice la conducta Nord Stream 1.

Vladimir Putin, despre energia verde

Vladimir Putin a vorbit despre energia verde şi despre cum Occidentul încearcă să suplinească gazele naturale livrate de Rusia. Liderul rus consideră că Occidentul este mare specialist în soare şi vânt şi închid toate conductele, iar ulterior dau vina pe Rusia pentru cantitatea de gaze naturale redusă care trece prin conducte

”Sunt mari experţi în domeniul relaţiilor neconvenţionale, iar în domeniul energiei, au decis să se bazeze şi pe tipuri de energie neconvenţională – soarele şi vântul. Ei înşişi închid totul şi apoi caută pe cineva pe care să dea vina – ar fi amuzant dacă nu ar fi atât de trist”, a afirmat Vladimir Putin, conform The Guardian.

Ulterior, Vladimir Putin le-a transmis reporterilor că operatorul de stat Gazprom îşi respectă toate obligațiile contractuale și că nu există o problemă în acest sens. Menționăm faptul că politicile europene s-au îndreptat către energia verde. Totuși, odată cu criza economică și energetică generată de războiul din Ucraina mai multe state au decis să abandoneze parțial această politică. De exemplu Germania a decis să redeschidă mai multe mine de cărbune pe care le închisese recent. Aceeași măsură a fost luată și de alte state. Desigur, cu amenințarea la graniță, România ar trebui să își redeschidă și ea minele de cărbune închise recent.

Zelenski supărat pe Canada și Germania

Recent, Canada a decis să livreze o turbină Germaniei care dorește să repare conducta Nord Stream. Zelenski s-a arătat supărat pe acest demers şi a explicat faptul că şantajul Rusiei nu se va opri aici:

(…) Am subliniat separat faptul că ucrainenii nu vor accepta niciodată decizia Canadei cu privire la turbină Nord Stream, de a fi predată Germaniei, încălcând regimul de sancţiuni. Este vorba de respectarea sancţiunilor. Dacă acum există o încălcare, este doar o chestiune de timp până când vor exista şi altele. Rusia face acest lucru în mod deliberat şantajând cu gaz şi provocând încălcări ale sancţiunilor. Există suficiente rute pentru tranzitul gazului rusesc către Europa. Şi fiecare ţară trebuie să menţină principiile”, mai spune Zelenski, informează News.ro.

Este bine de menţionat faptul că Gazprom operează conducta Nord Stream dar este dependent de Siemens cel care asigură reparația echipamentelor. Siemens are un service în Canada, dar odată cu sancţiunile impuse de Occident Rusiei, livrarea acestora a devenit imposibilă. Totuşi, premierul Justin Trudeau a decis să facă o excepţie, lucru care nu a fost pe placul lui Zelenski. În tot acest context, Germania prevede o iarnă foarte grea și din această perspectivă a decis să deschidă mai multe adăposturi ale foamei. Ba mai mult, autoritățile germane din mai multe zone i-au sfătuit pe cetățeni să se spele mai repede și să evite să folosească fără discernământ apa caldă. Vom vedea dacă Vladimir Putin va mai ironiza Occidentul pe tema energiei verzi.

Adauga un comentariu