Actualitate

Vladimir Putin interzice Wikipedia în Rusia. Care este motivul

Publicat: 07 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Vladimir Putin interzice Wikipedia în Rusia. Care este motivul
Vladimir Putin interzice Wikipedia în Rusia

Vladimir Putin este foarte deranjat de faptul că Wikipedia a folosit termenul de „invazie” în loc de „operațiune specială”. În opinia liderului rus, enciclopedia online Wikipedia ar avea ca scop denaturarea adevărului și discreditarea Rusiei, aceasta nefiind întâmplătoare. În consecință, Vladimir Putin își dorește să creeze pentru cetățenii lui propria enciclopedie online.

Putin a declarat „război” platformei Wikipedia la puțin timp timp după ce conflictul din Ucraina a izbucnit. Liderul rus a cerut ștergerea paginii care avea denumirea „2022, Invazia rusă în Ucraina”, amenințând că această platformă nu va mai putea fi accesată în Rusia și, în același timp, va încerca să-și convingă cetățenii că această enciclopedie online nu este o sursă sigură de informare.

„ Bineînțeles, informațiile importante, obiective, în amănunt, care au fost colectate adecvat și cu pricepere sunt la mare căutare. Și tocmai de aceea, pur și simplu, nu poți folosi Wikipedia”, a spus liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin, amendă de 40 000 de lire pentru Wikipedia

Vladimir Putin a solicitat către Procurorul General al Rusiei trimiterea unei plângeri oficiale către administratorii Wikipedia, acuzându-i pe aceștia de lansarea unei campanii de atacuri informatice prin răspândirea unor informații eronate, de pildă numărul de persoane civile ucrainene care au fost victimele soldaților ruși.

Vladimir Putin încă se menține pe poziții, asta după ce numai în luna care tocmai a trecut Rusia a amendat enciclopedia online cu suma de 40 000 de dolari pentru 7 articole formulate eronat despre bombardarea teatrului din Mariupol, atacul de la Bucha  și invazia în Ucraina.

Liderul de la Kremlin vrea să se asigure că cetățenii lui vor beneficia doar de informații corecte din punctul lui de vedere, așa că face demersuri pentru a se înființa o wikipedie specială pentru Rusia. Se anticipează că aceasta va fi gata până în 2023.

„Dar atunci când ai oameni talentați care sunt profesioniști, în a căror opinii poți avea încredere, acest lucru este, bineînțeles, valoros. Este ca o enciclopedie, dar care trăiește și respiră”,   a declarat Vladimir Putin.

Comentarii
  • INTERZIS TOT IN RUSIA, CE REGIM TOTALITAR DICTATORIAL! PUTIN VREA O WIKIPEDIA CREATA DE RUSIA , CENZURATA, CENZURATA SI ADAPTATA NUMAI LA COMUNISM SI MINCIUNA

Adauga un comentariu