Actualitate

Vladimir Putin intră în izolare. Mai multe persoane apropiate președintelui rus confirmate cu Covid-19

Publicat: 14 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vladimir Putin intră în izolare. Mai multe persoane apropiate președintelui rus confirmate cu Covid-19
Președintele rus Vladimir Putin

Președintele Rusiei Vladimir Putin a intrat în carantină din cauza faptului că mai mulți apropiați ai săi au fost infectați cu noul coronavirus. Liderul rus a făcut un test de depistare a noului coronavirus, însă nu a primit încă rezultatul.

Conform spuselor membrilor din anturajul președintelui, acesta a fost imunizat în urma vaccinului anti-Covid-19 Sputnik V. Acesta a afirmat faptul că anticorpii săi „se menţin la un nivel ridicat”.

Vladimir Putin intră în carantină. Kremlinul insistă că președintele Rusiei este bine

Vladimir Putin, în vârstă de 68 de ani urma să plece într-un turneu în Tajikistan unde avea programate mai multe întâlniri importante cu liderii regionali în contextul problemelor legate de Afganistan. Hotărârea de a anula turneul și de a intra în izolare a fost luată după ce liderul Kremlinului a avut o întâlnire cu președintele Siriei, Bashar al Assad.

„Din cauza unor cazuri identificate de coronavirus în anturajul său, Vladimir Putin trebuie să respecte un regim de autoizolare o anumită perioadă de timp”, a precizat preşedinţia rusă într-un comunicat.

Oficialii de la Kremlin au dat declarații cu privire la sănătatea a președintelui și la întreaga situație. Aceștia susțin că liderul lor nu are nicio problemă, este perfect sănătos și nu este infectat cu noul coronavirus.

Președintele Vladimir Putin a afirmat recent că a avut grijă de sănătatea sa pe întreaga perioadă a pandemiei de coronavirus. Mai mult decât atât acesta s-a vaccinat împotriva Covid-19 Sputnik V. Momentan nu se știe exact cât va sta în carantină.

Vladimir Putin s-a vaccinat cu Sputnik V

În primăvară, președintele Rusiei Vladimir Putin s-a vaccinat 19 Sputnik V.  Acesta a declarat încă de la lansarea vaccinului pe piață, faptul că vaccinul este sigur iar cetățenii pot avea încredere că îi va proteja de Covid-19.

„Nu am vrut să creez un avantaj pentru niciunul dintre ele (n.r. – Rusia are dezvoltate patru vaccinuri antiţ-COVID). L-am făcut pe acela care mi-a luat mai puţin timp şi care are mai puţine efecte secundare. După prima doză nu am simţit nimic, doar o mică inflamare a braţului, după vreo patru ore. A doua doză am făcut-o la ora 12 AM, iar la ora 12 PM mi-am luat temperatura şi aveam 37,2 C. Când m-am trezit, aveam 36,6. După câteva zile, mi-au analizat sângele şi au găsit un nivel ridicat de anticorpi”, a spus Vladimir Putin.

Cu toate astea, în luna iulie președintele a făcut mai multe declarații din care s-a aflat faptul că în urma vaccinului a avut reacții adverse. Acesta a mai continuat faptul în jur de 10 la sută din persoanele vaccinate se îmbolnăvesc după imunizare. Cu toate acestea, aparent datele nu sunt clare, întrucât viceprim-ministru a afirmat că procentul este de fapt de doar 2,5%.

În Rusia vaccinul este obligatoriu pentru anumite categorii de vârstă și de persoane. Conform părerilor președintelui, acesta nu susține impunerea vaccinului decât la categoriile de persoane care chiar necesită a fi protejate. Cu toate astea crede că vaccinul este soluția eficientă de a ieși din pandemie.

„Avem patru vaccinuri de înaltă tehnologie, sigure şi eficiente, prin urmare sper că ezitarea anumitor cetăţeni va lua sfârşit.”, a mai spus preşedintele rus.

Adauga un comentariu