Actualitate

Vladimir Putin se teme să nu fie otrăvit și a înlocuit întreg personalul de la Kremlin

Publicat: 18 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vladimir Putin se teme să nu fie otrăvit și a înlocuit întreg personalul de la Kremlin
Președintele rus se teme că ar putea fi otrăvit de cineva din preajma sa

Președintele Vladimir Putin se teme că ar putea fi otrăvit astfel că a luat o decizie uluitoare în privința întregului personal de la Kremlin. Astfel, de curând, liderul Federației Ruse a înlocuit toți angajații de la Kremlin, respectiv 1000 de persoane. Acest demers întărește ideea că Vladimir Putin se teme mai mult ca oricând pentru viața lui, de când a invadat Ucraina.

Zilele trecute, Vladimir Putin a apărut la televiziunea de stat rusă pentru a amenința Occidentul dar și a-i critica pe rușii care s-au opus războiului său cu Ucraina, numindu-i „trădători”. De asemenea, el a ordonat arestarea și înlocuirea unor generali de armată și din serviciile de securitate. Cu toate acestea, în spatele ușilor închise, preşedintele Rusiei este din ce în ce mai paranoic, temându-se pentru viața lui. Astfel, lui Vladimir Putin îi este frică că ar putea fi otrăvit de cineva din cercul său interior.

Vladimir Putin se teme că ar putea fi otrăvit

Redactorul Daily Beast, Craig Copetas, spune că Vladimir Putin devine din ce în ce mai paranoic şi le cere oamenilor să guste din mâncarea lui înainte de a i se servi. De asemenea, la sfârșitul lunii trecute a înlocuit întregul personal de la Kremlin, fiind vorba de 1.000 de persoane. Speriat că ar putea fi otrăvit, președintele Rusiei a luat o decizie fără precedent și a concendiat tot personalul de la Kremlin.

Astfel, 1.000 de persoane, printre care spălătorese, secretare și bucătari au rămas fără un loc de muncă. Informația a fost dezvăluită de către jurnalistul american Craig Copetas, care a aflat totul de la surse din cadrul serviciilor de spionaj. Potrivit ziaristului, pe lângă faptul că a înlocuit tot personalul, acum, liderul rus ar avea angajați care îi gustă mâncarea înainte de a o consuma.

„Spălătorese, secretare, bucătari, toţi au fost înlocuiţi cu un grup complet nou de oameni. Evaluarea din partea comunității de informații este că Vladimir Putin este extrem de speriat”, notează Copetas.

Otrăvirea, metoda preferată de serviciile secrete ruse

Nu e de mirare că Vladimir Putin se teme că i s-ar putea administra otravă în mâncare, deoarece aceasta este metoda preferată de serviciile secrete ruse. De-a lungul timpului, mai mulți oponenți de-ai liderului de la Kremlin au fost otrăviți. Craig Copetas reamintește că aceasta este metoda preferată de asasinare a FSB, din rândul cărora provine și Putin.

Astfel, fostul agent Aleksandr Litvinenko, devenit disident, a murit în 2006, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv. În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viață după otrăvirea cu neurotoxina noviciok. Nu în ultimul rând, în 2020, Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a supraviețuit unui atac cu noviciok atribuit serviciilor secrete ruse. Probabil, de aici și teama lui Vladimir Putin că ar putea fi otrăvit de cei din preajma sa.

Adauga un comentariu