International

Vladimir Putin se va vaccina împotriva Covid-19. Preşedintelui rus îi va fi administrat serul Sputnik V

Publicat: 28 dec. 2020
Vladimir Putin imbracat la costum cu cravata rosie
Vladimir Putin se va vaccina împotriva Covid-19. Preşedintelui rus îi va fi administrat vaccinul Sputnik V

Vladimir Putin se va vaccina împotriva Covid-19. Preşedintelui rus îi va fi administrat vaccinul Sputnik V, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”A spus că va fi vaccinat, a luat această decizie şi aşteaptă până când vor fi finalizate formalităţile”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de site-ul Rossia 1.

Vladimir Putin se va vaccina împotriva Covid-19

În luna decembrie, Rusia a lansat un program de vaccinare voluntară cu vaccinul Sputnik V, fabricat în ţară, începând cu grupurile cele mai vulnerabile.

Începând de astăzi, 28 decembrie, persoanele cu vârste de peste 60 de ani din Rusia, se vor putea înscrie pentru vaccinare. Anunţul a fost făcut de către primarul Moscovei, Serghei Sobianin, la o zi după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinul a fost aprobat pentru a fi folosit în cazul persoanelor vârstnice, în urma unui studiu clinic separat.

Puţin, în vârstă de 68 de ani, a declarat anterior că vaccinul rus este eficace şi sigur şi că nu vede niciun motiv să nu fie vaccinat, acesta adăugând că aşteaptă până când vaccinul va fi disponibil.

De la începutul pandemiei de coronavirus în Rusia, Putin a lucrat cea mai mare parte a timpului de la distanţă, participând la întâlniri prin videoconferinţe şi având întâlniri limitate.

Preşedintele rus a spus, în luna august, că una dintre fiicele sale a participat la un studiu clinic pentru vaccin şi că s-a simţit bine ulterior.

Primul ieșean care s-a vaccinat se simte foarte bine după injecție

Vladimir Putin se va vaccina împotriva Covid-19, iar Dr. Florin Roșu, managerul spitalului de Boli Infecțioase, a fost primul ieșean vaccinat.

De mai bine de o lună, dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a transmis reporterilor BZI că odată ce vaccinul anti-COVID-19 va ajunge la Iași se va imuniza fără să stea pe gânduri.

Acea zi a venit și iată că a fost primul vaccinat, iar trei ore mai târziu starea de sănătate era una foarte bună. Cadrele medicale care s-au vaccinat au ieșit din unitatea medicală fără probleme. După 15 minute s-au urcat la volanul mașinii și au plecat acasă satisfăcuți de deciza luată.

„În câteva secunde vaccinul este administrat. Marți, cel târziu, vor fi imunizați ultimii doritori. Pentru a termina cât mai curând, vom împărți în mai multe ture dacă va fi cazul. Eu cred că până în această seară (27.12.2020- n.r.) cel puțin 50 de cadre medicale vor fi imunizate. M-am vaccinat și mă simt excelent. Nu sufăr de nicio alergie. Fiecare persoană vaccinată va sta într-o cameră timp de 15-30 de minute pentru a vedea dacă nu apar reacții adverse.

Aceasta este o ultimă etapă. Îndemn populația să se vaccineze și să respecte în continuare măsurile de prevenție. Sper ca în următoarele luni să reușim să ne imunizăm în număr cât mai mare. Mulțumim și domnului primar pentru toată susținerea acordată pe toată perioada”, spune dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Adauga un comentariu