International

Vladimir Putin și Emmanuel Macron, declarații de la Kremlin

Publicat: 07 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vladimir Putin și Emmanuel Macron declarații de la Kremlin
Președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit astăzi la Kremlin cu președintele Franței, Emmanuel Macron, în plină criză ruso-vestică din jurul Ucrainei

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit astăzi la Kremlin cu președintele Franței, Emmanuel Macron, în plină criză ruso-vestică din jurul Ucrainei.

„Nu putem face nicio concesie de la aceste cereri, iar NATO nu a mai trimis niciun răspuns la cererile noastre pe care le-am formulat în luna ianuarie.

NATO trebuie să ia in considerare aceste cereri pe care le-am transmis.

Această politică a ușilor deschise este una care a fost menționată de mai multe ori în această cameră, am discutat și cu reprezentantul Ungariei despre aceasta și rămâne exact această chestiune, revenirea structurilor NATO așa cum era în 1987 și asta nu înseamnă că Alianța este obligată să accepte alți membri.

Rusia întotdeauna a subliniat faptul că NATO ar trebui să fie o alianță profund defensivă, în ce măsură asta corespunde realității, ridică unele semne de întrebare, dăm exemplu Irakului si Afganistanului, țări care au văzut operațiuni militare majore.

Nu putem să nu luam în considerare doctrina militară a NATO, aplicată de acum ceva ani încoace, care consideră ca Rusia este un adversar și spune asta în mod foarte clar.

NATO s-a extins către granițele noastre, iar eu cred că este posibil ca noi să înaintăm asemenea cereri, ca NATO să nu ajungă la granițele noastre și noi credem că aceasta este o amenințare la adresa Rusiei”, a declarat Vladimir Putin.

Emmanuel Macron a salutat împlinirea a 30 de ani de la semnarea tratatului bilateral dintre Rusia și Franța și a atins problema de la granița Ucrainei, în declarația sa oficială.

„În contextul pandemic şi situaţia tensionată din Europa, de fapt astăzi este a 30 a aniversare a tratatului nostru bilateral dintre ţările noastre, care a pus bazele cooperări între ţările noastre.

Putin are o viziune bună și solidă pe care nu o împărtășesc toți liderii.

Suntem conştienţi de necesitatea imperativă de a ajunge la o cale de pace şi stabilitate în Europa.

Relaţia istorică pe care o avem şi care s-a consolidat în ultimii ani, în acest context în care ne-am întâlnit azi, am avut schimburi de opinii foarte bune, am discutat în special despre garanţiile de securitate, pentru a asigura siguranţa continentului nostru.

Există o diferență de opinii pe care trebuie să ne-o asumăm, trebuie să putem să ne uităm unii în ochii celorlalţi.

Politica ușilor deschise pe care o practică NATO a fost eficientă până acum, în cazuri precum Suedia și Finlanda.

Suntem de acord cu ceea ce aţi spus dvs (Putin), în legătură cu cât de serioasă este problema unei lipse de înţelegere şi cât este de necesară o nouă arhitectură care să rezolve problemele”, a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron.

Președintele francez a mai declarat că, în ciuda diferențelor, trebuie „să construim un viitor, nu trebuie să aducem temerile din trecut”.

„Este mult mai ușor să începi un conflict decât să construiești pace și stabilitate (…) Suntem blestemați să fim optimiști.

Putem construi stabilitate în Europa, prin determinarea de care dă dovadă Rusia”, a afirmat Emmanuel Macron.

 

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Adauga un comentariu