Razboi în Ucraina

Vladimir Putin va învinge în Ucraina dacă Statele Unite nu vor mai susține Kievul, anunță secretarul american al Apărării

Publicat: 31 oct. 2023
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Vladimir Putin va învinge în Ucraina dacă Statele Unite nu vor mai susține Kievul anunță secretarul american al Apărării
Vladimir Putin va învinge în Ucraina dacă Statele Unite nu vor mai susține Kievul, anunță secretarul american al Apărării

Președintele rus Vladimir Putin va reuși în încercarea sa de a cuceri teritoriul ucrainean prin forță dacă Statele Unite nu vor mai sprijini Kievul, a declarat marți secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, citat de agenția AFP.

„Pot să vă garantez că, fără sprijinul nostru, Putin va fi victorios”, a declarat el în cadrul unei audieri în Senat consacrate în special ajutorului pentru Ucraina.

„Dacă le tragem covorul de sub picioare acum, Putin nu va face decât să devină mai puternic și va putea să facă ceea ce vrea să facă: să cucerească teritoriul suveran al vecinului său”, a adăugat el.

Washingtonul este cel mai important furnizor de ajutor militar pentru Ucraina

Washingtonul este cel mai important furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, angajând în acest scop zeci de miliarde de dolari după declanşarea invaziei ruse, în februarie 2022.

Însă promisiunea preşedintelui democrat Joe Biden de a continua să sprijine financiar Ucraina este pusă în pericol de opoziţia republicanilor faţă de acest ajutor.

Blinken a afirmat că orice oprire a ajutorului american pentru Ucraina ar risca să încurajeze alte ţări să facă la fel.

„Mesajul pe care aceasta l-ar trimite (…) fiecăreia dintre aceste ţări este acela să SUA e pe cale să abandoneze nava şi atunci de ce să nu facem acelaşi lucru”, a subliniat Blinken.

Antony Blinken: „Putin încearcă cu adevărat să profite de atacul Hamas”

Pe de altă parte, șeful diplomației americane, Antony Blinken, l-a acuzat marți pe președintele rus Vladimir Putin că a încercat să se folosească de războiul dintre Israel și Hamas pentru a încerca să reducă sprijinul occidental pentru Ucraina.

„Putin caută cu adevărat să profite de atacul (mişcării islamiste palestiniene) Hamas împotriva Israelului, în speranţa că acesta ne va distrage (…) şi că va determina SUA să îşi retragă resursele” pentru Ucraina, a afirmat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken în faţa unei comisii din Senatul SUA.

Comentarii
  • Acel ,,teritoriu suveran al statului vecin” este teritoriu rusesc, nu cunosti istoria , sau te faci ca nu cunosti,taci!!!!Rusia vrea doar teritoriul sau inapoi! Oricum cu teritoriul rusesc anexat Ucrainei, Ucraina nu va intra niciodata in Mue, cat va mai exista Ue ca acus se dezmembreaza.

  • Acel teritoriu a fost recunoscut inclusiv de rutZia in 1991,e ca si cum s-ar trezi ungurii ca vor o halca din Romania,acest lucru se numeste revizionism,nu mesteca kakat ruzesc au atacat si ucis oameni nevinovati vor fi sustinuti pana vor invinge dihorul puturos de la est!

  • Rusia vrea inapoi teritoriile rusesti date moka Ucrainei de Lenin, Stalin si Hrusciov. N-are decat sa le ia. Si asa Ucraina a spus ca acele teritorii sunt locuite de suboameni care trebuie sa plece in Rusia. Uite ca pleaca, dar cu tot cu teritoriul pe care il locuiesc.

  • Ba tu esti mai prost decat prevede oegea,ungurii si acum cred ca ne-au dat teritorii „moka”ce ar insemna sa revizuim toate tarile granitele,mesteci kkt rutzesc daca esti troll si prestezi in copeici e de inteles,la toti ne este foame,insa daca esti un haurar de-al capitanului simion mi-e mila de tina stai in intunericul tau oricum prosttii ca tine sant in inferioritate!

  • Sunt mari diferente. Vad ca nu le stii, dar probabil ca ai facut scoala cu suplinitori, sau ai dormit la ore!

    Imperiul austro-ungar a pierdut un razboi in care Romania a fost in coalitia castigatoare. Iar Transilvania a fost intotdeauna provincie preponderent romaneasca, fie ca voevodat, fie ca parte in Imperiul austro-ungar, dar niciodata nu a fost parte a Ungariei! Asadar statute diferite + razboi fondator + referendum.

    Ucraina a primit moka teritoriile rusesti. Nu a luptat pentru ele, ca sa zica ca au avut un razboi fondator. Rusii au luptat. Nu a fost nici referendum. Ucrainenii le-a primit moka in urma unor decizii administrative interne. Ceva similar desfiintarii comunei Buciumi si alipirii sale la orasul Iasi.
    Iar la data aceea, Ucraina nu era tara. Era o UAT in cadrul URSS.

    Recunoasterea granitelor Ucrainei (Tratatul de la Budapesta) a fost conditionata de cateva conditii pe care Ucraina le-a incalcat. Cea mai importanta conditie era neutralitatea absoluta, dublata de interdictia de a se alatura oricarei aliante militare. O alta conditie era asigurarea drepturilor minoritatii ruse din Ucraina (aproape 40% din locuitori). Ambele conditii au fost respectate pana in 2014 si incalcate complet dupa.

  • pai uite ca lupta acum ptr ele iar dupa tine Uraina nu exista ca stat,limba etc,asa proclama piticul atomic la inceputul razboiului in 3 zile cucerim Kievul,cum iti suna asta tovarase,numai ca si-au rupt dintii si vor infrange iar Ucraina isi va pastra teritoriile dobandite

  • Domnule A nonim de la11:17 tot ce spuneti este perfect adevarat si cu neutralitatea si drepturile minoritatilor ruse,interdictia de a se alatura Ucraina unei aliante militare, Ucraina a incalcat Tratatul de la Budapesta prin dorinta sa si demersurile de a intra in UE si Nato. Nici nu va intra in Ue , zelenski trebuia sa stie asta si in Nato va fi fff greu ,poate dupa multi ani dupa terminarea razboiului. Atunci si razboi a facut zelenski prin incalcarea Tratatului si nici in Ue sau nato. Atunci de ce atata moarte si distrugere a facutacest zelenski?In ce priveste Transilvania noastra pana si Stalin , Hitler ,Lenin care nu erau prosti precum cred unii, au afirmat si decis ca istoric vorbind de la origini,,Transilvania a fost,este si va fi a Romaniei,, fara sa mai vorbim de toate celelalte dovezi istorice de necontestat.

  • Ucraina in 3 zile trbuia desfiintata,ea nu exista ca tara,limba asa descreta piticul vostru atomic.Socoata de acasa nu i cu cea din targ a urmat si va urma un razboi lung si sangeros,barem ucrainenii stiu ptr ce lupta da orcile?!va castiga cine va sta mei bine financiar,daca vor veni si avioanele orcutele vor simti pe pielea lor ce-i iasul

Adauga un comentariu