International

Volkswagen va plăti compensații de 830 milioane de euro șoferilor din Germania, în scandalul emisiilor

Publicat: 15 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Volkswagen va plăti compensații de 830 milioane de euro șoferilor din Germania în scandalul emisiilor

Producătorul auto german Volkswagen va plăti 830 milioane euro șoferilor germani, în scandalul emisiilor, după ce negocierile dintre Volkswagen și asociația VZBV au eșuat.

Producătorul auto german Volkswagen a anunțat, sâmbătă, că va compensa proprietarii de mașini din Germania, pe fondul poluării excesive a motoarelor diesel, într-un acord care va costa compania 830 milioane de euro, informează Reuters.

În 2015, firma a recunoscut utilizarea unui software al motorului care masca depășirea nivelului de emisii poluante în cazul autovehiculelor cu motoare diesel, fapt care a atras o întreagă serie de acțiuni în instanță, care au costat compania cel puțin 30 de miliarde de euro în amenzi.

Oferta vine în ciuda unui eșec al discuțiilor dintre Volkswagen și asociația consumatorilor VZBV pentru un acord pe această temă.

Volkswagen a mai precizat că toți clienții care s-au intregistrat pentru a fi compensați în cadrul VZBV își vor primi banii.

Compania a pledat vinovată pentru zeci de cazuri de încălcări ale emisiilor automobilelor pe motorină.

11 milioane de automobile au instalat software-ul, care ar putea îmbunătăți performanța vehiculelor atunci când acestea sunt testate pentru emisii.

Adauga un comentariu