Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski a semnat decretul. Minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina

Publicat: 17 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Volodimir Zelenski a semnat decretul. Minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina
Volodimir Zelenski, a declarat că a semnat un decret prin care în fiecare zi se va ţine un moment de reculegere în întrega naţiune, în memoria soldaţilor şi civililor ce şi-au pierdut viaţa în acest război

Minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina. Preşedintele Volodimir Zelenski a dispus miercuri, 16 martie, ca în fiecare zi să fie păstrat un minut de reculegere în întreaga ţară în memoria soldaţilor şi civililor care şi-au pierdut viaţa în urma invaziei ruse în Ucraina.

„Am semnat astăzi un decret important privind păstrarea unui minut de reculegere zilnic la nivel naţional, pentru a onora memoria tuturor ucrainenilor care au murit în războiul nostru patriotic, a tuturor celor pe care i-am pierdut din cauza invaziei ruse, din cauza terorii declanşate de ocupant”, a declarat Zelenski .

minut de reculegere pentru Ucraina, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski
Totodată, el a amintit şi cazul spitalului din oraşul Mariupol, ce este asediat de mai multe zile, unde se spune că armata rusă ar fi luat ostatici aproximativ 400 de angajaţi

Minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina

Pentru victimele războiului din Ucraina, se va ţine un minut de reculegere. Prin intermediul unui mesaj video, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că a semnat un decret prin care în fiecare zi se va ţine un moment de reculegere în întrega naţiune, în memoria soldaţilor şi civililor ce şi-au pierdut viaţa în acest război.

„În fiecare dimineaţă, la ora 09:00, pe întreg teritoriul statului nostru ne vom aminti de ucrainenii care şi-au dat viaţa, de toţi cei care au luptat, de toţi militarii şi de toţi civilii – adulţi şi copii. Toţi cei care ar mai fi putut trăi dacă Rusia nu ar fi început acest război. Veşnică amintire tuturor celor care au murit pentru Ucraina!”, a menţionat şeful statului.

Prin mesajul său, preşedintele ucrainean a cerut ca Rusia să fie declarată stat terorist la nivel internaţional. Volodimir Zelenski a spus că „statul rus s-a transformat într-un stat terorist în mod făţiş şi nu se jenează de asta”, menţionând că primari şi parlamentari ucraineni sunt răpiţi în regiunile din Ucraina ocupate de Rusia. Totodată, el a amintit şi cazul spitalului din oraşul Mariupol, ce este asediat de mai multe zile, unde se spune că armata rusă ar fi luat ostatici aproximativ 400 de angajaţi.

În discursul său, a cărui stenogramă a fost publicată pe site-ul preşedinţiei de la Kiev, preşedintele Zelenski a subliniat faptul că un grup de anchetatori de la Curtea Penală Internaţională de la Haga adună deja dovezi şi fapte despre crimele de război ruseşti în Ucraina.

minut de reculegere pentru Ucraina, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski a spus că „statul rus s-a transformat într-un stat terorist în mod făţiş şi nu se jenează de asta”

Rachetele rusești au distrus teatrul din Mariupol

Conform informațiilor existente, teatrul din Mariupol a fost distrus de către rachetele rusești. Ucrainienii menţionează faptul că gestul este de neexplicat, luând în considerare faptul că în întreaga clădire erau civili, mame şi copii care se adăposteau din calea bombardamentelor:

„Lovitura cu bombă a demolat partea centrală a clădirii teatrului, cauzând ca un număr mare de oameni să fie îngropați sub dărâmături”, a declarat într-un comunicat Ministerul de Externe al Ucrainei.

Consiliul orașului din Mariupol a menţionat într-o declarație că forțele ruse „au distrus în mod deliberat și cinic” teatrul, spunând că „un avion a aruncat o bombă asupra unei clădiri în care se ascundeau sute de locuitori pașnici ai Mariupolului”.

Declarația a mai menționat că amploarea atacului nu este încă clară, deoarece orașul a continuat să fie bombardat. O poză publicată de consiliul orașului arată fum care iese din clădire, cu fațada total prăbușită. Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a spus că aceasta este „o altă crimă de război îngrozitoare la Mariupol” și că „rușii nu ar fi putut să știe că este un adăpost civil”, mulți copii și bătrâni se adăpostesc înăuntru și că condițiile se deteriorează rapid. Toate acestea în condiţiile în care Vladimir Putin a fost făcut criminal de război.

Reamintim faptul că preşedintele Volodimir Zelenski a semnat un decret prin care se va păstra zilnic un minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina.

Adauga un comentariu