Actualitate

Volodimir Zelenski, atac la liderii mondiali: Dacă toți erau curajoși ca mine…

Publicat: 06 mai 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Volodimir Zelenski atac la liderii mondiali Dacă toți erau curajoși ca mine...
Volodimir Zelenski a explicat înfrângerea din Mariupol

Continuă seria de atacuri venite din Ucraina către liderii mondiali. Volodimir Zelenski a șocat opinia publică prin faptul că a explicat că războiul din Ucraina s-ar fi sfârșit de mult timp dacă liderii erau ”curajoși ca mine”. Atacul este de neînțeles dacă e să luăm în considerare sacrificiile pe care le fac țările occidentale pentru a ajuta Ucraina. De exemplu SUA a alocat zeci de miliarde de dolari pentru ajutor umanitar și militar. În aceeași situație se regăsește și Uniunea Europeană, sau alte state din interiorul uniunii.

Nu este primul atac nediplomatic făcut de Ucraina. Ambasadorul Ucrainei l-a numit pe cancelarul german că este un ”lebăr ofensat” după ce ultimul a refuzat o vizită la Kiev pentru că liderul Ucrainei i-a refuzat vizita omologului său.

Volodimir Zelenski, atac la liderii mondial

Într-un interviu realizat pentru poporul ucrainean, Volodimir Zelenski a lansat un atac la adresa liderilor mondiali. Președintele Ucrainei susţine că dacă liderii țărilor occidentale ar fi fost curajoși, războiul din Ucraina s-ar fi sfârșit. De critici au scăpat doar liderii din Marea Britanie.

„Dacă toţi din lume – sau cel puţin majoritatea – erau conducători fermi şi curajoşi ca Ucraina, ca Marea Britanie, sunt sigur că am fi pus capăt deja acestui război şi am fi restabilit pacea în teritoriul eliberat pentru toţi oamenii noştri. Dar încă trebuie să luptăm. Să luptăm. Şi cum ai spus tu, Boris (Johnson – n.r.), când te-ai adresat Verkhovna Râdă (Parlamentului ucrainean – n.r.) alaltăieri, încă scriem unul dintre cele mai victorioase capitole din istoria noastră”

Volodimir Zelenski pare să nu înţeleagă aspecte ale războiului din Ucraina. De exemplu, în urmă cu câteva săptămâni, președintele Ucrainei a cerut închiderea spaţiului ucrainean. NATO s-a opus acestui lucru spunând că eventuala închidere, de către alianță, a spaţiului aerian de deasupa Ucrainei ar însemna un război direct cu Rusia. Închiderea spațiului aerian înseamnă doborârea oricărei aeronave care se deplasează, fără aprobare, deasupa teritoriului amintit mai sus.

Oficialii din Ucraina, derapaje tot mai dese la adresa altor lideri occidentali

Cu toată că Uniunea Europeană dar și alte state sunt alături de Ucraina și îşi sacrifică propria economie pentru a impune sancțiuni Rusiei, oficialii din Ucraina au avut deseori derapaje în ceea ce îi privește pe liderii occidentali. Cel mai recent a fost derapajul Ambasadorului Ucrainei în Germania care l-a numit pe cancelarul german un lebăr ofensat prin refuzul său de a se deplasa la Kiev. Refuzul cancelarului vine într-un context normal, mai ales din perspectiva faptului că Volodimir Zelenski i-a refuzat, în urmă cu câteva săptămâni, vizita omologului său din Germania.

Volodimir Zelenski i-a refuzat vizita președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier

Alte atacuri au fost lansate şi de eșalonul doi din Ucraina. De exemplu vicepremierul Ucrainei s-a arătat nemulţumit de faptul că Rep. Moldova a depus candidatura la Uniunea Europeană odată cu propria țară. Aceasta a explicat că Moldova este doar un vagon atașat la trenul de viteză ce este reprezentat de Ucraina.

Așadar, vom vedea dacă Volodimir Zelenski îşi va cere scuze pentru atacul la liderii mondial, mai ales în contextul în care majoritatea țărilor au trimis ajutor umanitar sau ajutor militar în țara puternic afectată de conflict.

 

Comentarii
  • Intelegem marea suferinta si distrugere a Ucrainei dar implicarea tuturor statelor Occidentale in acest razboi ar fi deja al 3-lea razboi mondial, prudenta si ratiune ca deja lipseste doar o mica scanteie sa inceapa.

Adauga un comentariu