Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski cere rachete de urgență în Ucraina: Nu vom ceda Donbasul

Publicat: 21 mai 2022
Volodimir Zelenski priveste ingandurat
Volodimir Zelenski cere rachete de urgență în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut sâmbătă miniştrilor apărării din cele peste 40 de ţări care se vor reuni luni la o reuniune virtuală ”Ramstein 2” o decizie pozitivă cu privire la furnizarea către armata ucraineană a unor lansatoare multiple de rachete (MLRS), relatează agenţia EFE.

”Facem un apel la toate ţările să furnizeze sisteme MLRS, cu ajutorul cărora Ucraina ar putea prelua iniţiativa şi elibera teritoriul său” ocupat de trupele ruse, a spus Zelenski la Kiev în timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul portughez António Costa.

”Dacă unele ţări din Europa sau din lume se obişnuiesc cu ideea că Donbasul este un teritoriu ocupat de Rusia, aş dori să spun că nu este un obicei foarte bun. Este teritoriul nostru”, a adăugat preşedintele Zelenski.

Potrivit Politico.eu, Statele Unite – care deţin ori au exportat lansatoare multiple de rachete HIMARS şi M270A1, tipurile solicitate de Kiev şi echipate cu rachete care au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri – sunt reticente să ofere Ucrainei astfel de arme pentru că armata ucraineană ar deveni astfel capabilă să efectueze bombardamente adânc în interiorul teritoriului rus.

Miniştrii apărării din circa 40 de state dispuse să ofere Ucrainei armament pentru a o susţine în războiul declanşat împotriva ei de Rusia au avut pe 26 aprilie o reuniune în Germania la baza americană de la Remstain pentru a dezbate modalităţile de sporire a acestui ajutor.

La acea reuniune miniştrii participanţi au fost de acord să desfăşoare periodic astfel de discuţii, următoarea fiind programată luni.

Într-un interviu televizat tot sâmbătă, preşedintele Zelenski a spus că armata ucraineană a reuşit deja să provoace pierderi grele armatei ruse. Ucraina i-a ”rupt coloana vertebrală” armatei ruse, care ”nu se va mai putea pune pe picioare în următorii câţiva ani”, a susţinut el, potrivit agenţiei DPA.

Aprecierea preşedintelui ucrainean vine după ce ultimii circa 2.400 de combatanţi ucraineni baricadaţi în combinatul Azovstal din oraşul Mariupol s-au predat trupelor ruse. Aceasta din urmă îşi continuă ofensiva în estul Ucrainei, dar cu progrese minore, iar în zona oraşului Harkov din nord-estul Ucrainei trupele ruse au fost împinse în retragere în urma unei contraofensive a armatei ucrainene.

Din punctul de vedere al Kievului, a mai spus Zelenski, o victorie a armatei ucrainene ar însemna împingerea armatei ruse pe aliniamentele anterioare lansării invaziei pe 24 februarie, admiţând însă că este un obiectiv greu de îndeplinit.
Comentarii
 • Normal ca le cumpara sau alte armamente le inchiriaza! Nu primeste Ucraina armament gratis! Razboiul Rusiei costa, nu numai tot ce a distrus animalele urangatani rusi dar si fiecare zi de razboi minim 10 milioane euro costa. UCRAINA NU TREBUIE SA CEDEZE DONBAS SI NICI UN TERITORIU!!!!

 • SA FIE URGENT IMPUSCAT PUTIN SI TOATE GORILELE MAIMUTELE RUSE CARE IL SERVESC PENTRU ACEST RAZBOI. MOARTE PUTIN! MOARTE RUSIA! PANA CAND UN NEBUN DISTRUGE O TARA SI O PLANETA? PANA CAND NE DISTRUGE ACEST HITLER CRIMINAL?

 • iar o aparut viteazu tastaturii. trei posturi in rafala o scris. na, ca ma si enervez. du-te ba ragalie si te inroleaza la zelenschi daca esti asa viteaz si vrei sa lupti contra lu ivan. ce te tot spargi in figuri pe aici? lasa-ne ba! nu mai urla si nu ne mai freca la cap ca suntem satui de latrai.

 • In WW2, Marea Britanie a castigat razboiul propagandistic pentru ca Churchill a ordonat BBC-ului sa spuna adevarul. BBC-ul era respectat si era ascultat si de aliati si de nemti pentru ca spunea adevarul.
  Acum nu exista o sursa pe care sa poti pune baza. De exemplu, ucrainenii spun ca au recucerit Kersonul. In acelasi timp, in NYT apare o stire cum ca un grup de jurnalisti din West viziteaza Kersonul la invitatia Federatiei Ruse. Care-i adevarul?
  Concluzia mea: Este pierdere de vreme sa citesti stirile despre razboi. N-ai de unde sa stii daca citesti un adevar sau o minciuna.

 • ba ragalie, te crezi mare ca dai vorbe din umbra? vai de capu tau. ba, nu-mi spui tu mie ce sa gandesc si ce sa fac! da, nu-mi convine situatia. nu-mi convine sa-i dau banii mei. am si eu nevoie de ei. vrei sa-l ajuti pe zelenschi? ajuta-l ragalie, da pe banii tai, nu pe ai mei. fa-i si statuie daca asa-ti cere bibilica, da la tine in casa si pe banii tai.

 • Ce prost mai esti mai tu de sus . cine da banii tai la Ucraina? bai prostule, hai mars … se dau fonduri europene pentru refugiati si in afara de ajutoare umanitare, ucraina plateste tot nimic nu primeste gratis. Esti neam prost, du-te la biserica sau la Socola, fa ceva cu tine, ura asta care o ai in tine si prostiile care le scrii aici nu vin dintr-o minte sanatoasa. Dar mai bine du-te la Putin criminal sa te faca carne de tun si scapam de tine

 • Ce prost mai esti mai tu de sus . cine da banii tai la Ucraina? bai prostule, hai mars … se dau fonduri europene pentru refugiati si in afara de ajutoare umanitare, ucraina plateste tot nimic nu primeste gratis. Esti neam prost, du-te la biserica sau la Socola, fa ceva cu tine, ura asta care o ai in tine si prostiile care le scrii aici nu vin dintr-o minte sanatoasa. Dar mai bine du-te la Putin criminal sa te faca carne de tun si scapam de tine.

 • Ala care scrie ca Ucraina plateste pentru tot ce primeste habar n-are ce vorbeste. Ucraina n-are de unde. Nu are rezerve. Desigur, are oligarhi : 120! Ei ar putea plati – in 2013 averea lor reprezenta 45% din PIB-ul Ucrainei. Insa astia au grija numai de portofelul propriu. Dupa 24 februarie, ei sunt primii care si-au luat zborul. La propriu – cu curse charter sau cu avionul personal.

 • Ucraina nu plateste datoriile pentru livrarile de armamente si toate cheltuielile razboiului ci le va plati, va plati dupa terminarea razboiului in termenele de 5 ani sau alt termen din acordul de livrare dar va plati din miile de miliarde de Euro pe care Rusia le datoreaza ca despagubiri de razboi. Se stie ca dupa un razboi partea vinovata este obligata la plata despagubirilor in bani , cereale, orice. Nu numai ca-si va plati toate datoriile dar Ucraina va renaste din propria cenusa si va deveni unul dintre cele mai importante centre comerciale ale lumii.

Adauga un comentariu