Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski, mesaj după ce un bebeluș a fost ucis în atacurile lansate de ruși

Publicat: 23 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Volodimir Zelenski mesaj după ce un bebeluș a fost ucis în atacurile lansate de ruși
Cel puţin trei civili şi un nou-născut  au fost ucişi miercuri în noi atacuri aeriene în Ucraina,

Cel puţin trei civili şi un nou-născut au fost ucişi miercuri în noi atacuri aeriene în Ucraina, iar în oraşul Vilniansk din regiunea Zaporojia, unde o clădire cu două etaje în care funcţiona o maternitate a fost distrusă într-un atac cu rachetă, în urma căruia preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova de răspândirea „terorii”, relatează AFP.

„În noaptea de 23 noiembrie, în oraşul Vilniansk, în regiunea Zaporojie, o clădire cu două etaje, în care se afla o maternitate, a fost distrusă într-un atac cu rachetă”, a anunţat într-o postare pe Telegram Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, informează News.ro.

Atacul care a ajut în noaptea de 23.11.2022, a atins Secţia Maternităţii spitalului local care nu era goală. În interior era o femeie, bebelușul ei și un medic. Atacul a avut urmări grave, „un bebluş născut în 2022 a fost ucis”, a anunţat serviciul, care subliniază că medicul şi mama bebeluşului au fost salvaţi dintre dărâmături.

Volodimir Zelenski: „Rusia va da socoteală pentru tot răul pe care l-a făcut”

Cu privire la această situație, Volodimir Zelenski a transmis într-o postare pe Telegram că femeia a fost rănită.

„Statul terorist continuă să facă război împotriva civililor”, a denunţat el.

Serviciul însărcinat cu Situaţii de Urgenţă a publicat o înregistrare video în care salvatori încercau să scoată un bărbat blocat pe jumătate între dărâmături. Potrivit unor informaţii preliminare, nimeni nu mai era blocat sub dărâmături, precizează serviciul.

Zelenski a denunțat aceste atacuri grave și susține că inamicul încearcă să împlinească prin teroare şi crimă ce nu a făcut de când a început războiul, dar spune că Rusia va da socoteală pentru tot răul produs.

„Inamicul a decis încă o dată să încerce să împlinească prin teroare şi crimă ceea ce nu a făcut de nouă luni”, de când a invadat Ucraina, a denunţat el.

„Rusia va da socoteală pentru tot răul pe care l-a făcut ţării noastre”, a dat asigurări Zelenski.

Alt bombardament rus a fost soldat cu doi morţi

Alt bombardament rus a avut loc miercuri dimineaţa în regiunea Harkov (nord-est), soldat cu doi morţi – o femeie în vârstă de 55 de ani şi un bărbat în vârstă de 68 de ani, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul regional Oleg Sinegubov.

Potrivit guvernatorului, acest bombardament a atins un imobil locuit şi un spital.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţa luni că a înregistrat peste 700 de atacuri vizând instituţii de sănătate ucrainene de la începutul invaziei ruse, ceea ce constituie, acuză OMS, ”o încălcare evidentă” a dreptului umanitar internaţional.

Comentarii
Adauga un comentariu