International

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham
Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski  s-a întâlnit miercuri cu regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham. Cei doi s-au salutat strângând mâna în Camera din 1844 a Palatului, iar Zelenski a spus că a fost „o mare onoare să fiu aici”

„Cu toții ne-am făcut griji pentru tine și ne-am gândit la țara ta atât de mult timp, nu pot să-ți spun”, a spus regele Charles.

Președintele Zelenski s-a întâlnit cu Regele Charles al III-lea

Regele a continuat spunând că a auzit că președintele ucrainean s-a adresat ambelor Camere ale Parlamentului mai devreme miercuri. Zelenski a răspuns că parlamentarii britanici au fost un „mare sprijin”, iar regele a răspuns: „Sunt atât de bucuros”.

Cei doi s-au întâlnit în privat pentru o conversație de jumătate de oră despre război și sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina, potrivit Palatului Buckingham. Lor li s-au alăturat secretarul privat principal al regelui, Sir Clive Alderton, șeful biroului președintelui ucrainean, Andriy Yermak, și ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba.

El este programat să se întâlnească miercuri la Paris cu președintele francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Olaf Scholz.

Marea Britanie ar putea trimite avioane de luptă în Ucraina pe „pe termen lung”

Rishi Sunak i-a cerut șefului său apărării să analizeze dacă Marea Britanie poate furniza Ucrainei avioane de luptă pe „pe termen lung”.

Vorbind în timpul unei vizite surpriză în Marea Britanie a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, miercuri, purtătorul de cuvânt oficial al primului ministru a declarat că secretarul Apărării Ben Wallace „se uită în mod activ dacă trimitem avioane” în Ucraina.

El le-a spus reporterilor: „Prim-ministrul a însărcinat secretarul apărării să investigheze ce avioane am putea să oferim – dar să fie clar, aceasta este o soluție pe termen lung”.

Comentariile au venit la doar câteva ore după o adresă rară a lui Zelenski către ambele camere ale parlamentului britanic, în timpul căreia liderul ucrainean a făcut o nouă cerere pentru ca țara sa să primească avioane de luptă pentru a respinge invazia Rusiei.

Adauga un comentariu