Actualitate

Volodimir Zelenski va avea un discurs în Parlamentul României. Florin Cîțu a făcut anunţul

Publicat: 30 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Volodimir Zelenski va avea un discurs în Parlamentul României. Florin Cîțu a făcut anunţul
Florin Cîțu susține că Ucraina are întregul său sprijin după ce Rusia a declanșat un război

Astăzi, 30 martie 2022, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Vasile Cîțu, a transmis că şeful Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea un discurs în Parlamentul României.

Anunţul a fost făcut după ce Cîțu a discutat cu premierul Ucrainei.

Florin Cîțu a anunţat că Volodimir Zelenski va avea un discurs în Parlamentul României

Pe platforma de socializare Twitter, Florin Cîțu a anunţat că a avut o discuţie cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, ocazie în care a stabilit ca şeful de la Kiev va ţine un discurs în Parlamentul României.

Important de precizat că discursul lui Volodimir Zelenski va fi online prin intermediul unui videocall sau un videoclip înregistrat în prealabil.

„Am avut o discuţie importantă cu premierul Ucrainei, Denys Shmyhal: Preşedintele Volodimir Zelenski va susţine un discurs pentru Parlamentul României. Ca preşedinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are întregul meu suport!”, a scris Florin Cîţu în postarea de pe Twitter.

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu Volodimir Zelenski

Șeful de la Cotroceni, Klaus Werner Iohannis, a purtat o discuție cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Tema dezbătută de cei doi oficiali a fost cea care face referire la operațiunea militară izbucnită în țara vecină de armata din Rusia.

„Am discutat cu președintele Zelenski despre situația critică din Ucraina. România va continua să aibă grijă de fiecare cetățean care sosește în țara noastră. Peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanțe și mașini de pompieri din România și alte state membre ale UE au sosit în Ucraina prin intermediul hub-ului umanitar din Suceava”, a scris șeful statului român pe Twitter.

De asemenea, șeful de la Kiev a menționat că l-a informat pe președintele României despre luptă împotriva invaziei din țara pe care o conduce, dar și despre crimele de război ale soldaților ruși.

„Am avut negocieri cu preşedintele român Klaus Iohannis. L-am informat despre lupta în desfăşurare împotriva agresiunii ruse, despre crimele de război ale Rusiei împotriva civililor. Am discutat despre un sprijin suplimentar pentru poporul ucrainean”, a scris Zelenski pe contul său de Twitter.

Ce spune Volodimir Zelenski despre războiul din Ucraina

După ce Rusia a invadat cu toate forţele armate Ucraina, Volodimir Zelenski a descris primele momente în care şi-a dat seama cu adevărat ce se întâmpla în ţara sa. Preșdintele Zelenski a recunoscut că absolut nicio persoană nu era pregătită de război înainte ca acesta să debuteze. Cu toate acestea, el este o persoană optimistă si afirmă că sigur va câștiga.

„Eram în Kiev, în casă, la reședință. Eram acasă în acel moment. Era ora 04:50. Cu soția și copiii mei. M-au trezit. Mi-au spus că au fost explozii puternice. După câteva minute, am primit semnalul că un atac cu rachetă era în curs. Am înțeles că rușii pot ataca, dar nu am înțeles amploarea”, a declarat Volodimir Zelenski, în vârstă de 44 de ani, pentru The Economist într-un interviu.

Cel mai probabil Volodimir Zelenski va avea un discurs în Parlamentul României abia săptămână viitoare.

 

Adauga un comentariu