National

Vom avea nevoie de declarație pe propria răspundere și după 15 mai? Marcel Vela a făcut anunțul

Publicat: 05 mai 2020

În contextul ridicării stării de urgență din România și implementării stării de alertă, românii nu vor mai trebui să completeze declarația pe propria răspundere atunci când vor ieși din casă pentru a face mișcare sau pentru a se aproviziona cu produsele de strictă necesitate.

Dar respectiva declarație va fi completată de toate persoanele care vor dori să părăsească localitatea de reședință. Este vorba despre diferite activități profesionale sau despre relaxare, una dintre întrebările care i s-au pus lui Marcel Vela – ministrul Afacerilor Interne – fiind cea referitoare la drumeții în zonele montane. Acestea vor fi permise, dar în declarația pe propria răspundere va trebuie precizat intervalul de timp alocat și destinația aleasă.

Astfel, declarația pe propria răspundere va suferi, evident, unele modificări, unele rubrici dispărând după ridicarea stării de urgență, cum ar fi cele referitoare la ieșirea din casă pentru cumpărături, plimbarea animalelor de companie etc. Deocamdată, o astfel de decizie se află în lucru și va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la momentul respectiv urmând a fi publicată, firește, și noul model al declarației pe propria răspundere, adaptată situației.

”Da, poate. Va scrie în declarația pe propria răspundere că se duce în Sinaia să facă un traseu montan, în perioada de până în perioada de și se duce. Deci la plecare în afara orașului se va completa o declarație, probabil, nu o dau ca și certă, pentru că va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență, dar, pentru a ține sub control posibilele infecții, contaminări cu acest virus păcătos, între orașe trebuie să fie o rigurozitate sau o coordonare, să nu zic un control în sensul strict al cuvântului. Oamenii trebuie să știe că mișcarea lor trebuie să fie în folosul lor, dar dacă se depășesc unele limite, unele reguli, ei pot să-și riște sănătatea”, a transmis Marcel Vela.

”Virusul nu ia vacanță”

COVID-19 nu va intra în vacanță, a avertizat Marcel Vela, iar măsurile de protecție nu pot fi tratate cu superficialitate nici după ce va fi ridicată starea de urgență pe teritoriul României. Distanțarea socială, igiena personală, măsurile de izolare trebuie menținute de fiecare cetățean pentru ca infecția cu noul coronavirus să nu cunoască o nedorită pantă ascendentă.

”Vor fi permise drumețiile, sporturile individuale, mersul cu bicicleta, pescuitul. Oamenii o să poată avea activități, să se bucure de natură, să se bucure de primăvară, de vară, dar în același timp, trebuie să respecte măsurile de izolare, de distanțare socială, de igienă personală, pentru că acest virus nu ia vacanță în 15 mai”, a declarat Marcel Vela la B1 TV.

Comentarii
  • Locuiesc intr-un sat din asa numita „zona metropolitana” a unui municipiu resedinta de judet. Cumparaturile de baza le fac saptamanal din acel municipiu (supermarket si piata agro-alimentara, uneori magazin de bricolaj).
    In contextul starii de alerta, ma pot deplasa intre cele doua localitati pentru aceste cumparaturi?

  • Locuiesc intr-un oras (am peste 65 ani) si am o proprietate la 30 km.Pot desfasura activitati agricole ,dupa 15 mai ,la proprietate ,2-3 zile pe saptamana?

  • de ce nu se deschid salile de fitness au de platit chiria si curentul toate spatiile sant inchiriate si ele pot lua masuri de precautie aparatele pot fi dezinfectate au toalete si bai unde se pot spala pemaini etc lumeaare nevoie de sport la salile de fitness dupa ata stt in casa

  • de ce nu se deschid salile de fitness au de platit chiria si curentul toate spatiile sant inchiriate si ele pot lua masuri de precautie aparatele pot fi dezinfectate au toalete si bai unde se pot spala pemaini etc lumeaare nevoie de sport la salile de fitness dupa ata stt in casa

  • Du-te , ma , in pizda ma-tii de dobitoc! O sa ne pisam pe voi si pe declaratiile voastre , cum am facut-o si pâna acum!

  • Locuiesc la o distanță de 10 km de or.Urlati ph unde trebuie plătesc rata la banca. Am nevoie de declarație pe propria raspundere?

Adauga un comentariu