Local

Vor fi înființate încă 3 subunități ISU în județul Iași. Timpul de intervenție ar trebui să ajungă la maxim 10 minute – FOTO

Publicat: 24 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vor fi înființate încă 3 subunități ISU în județul Iași. Timpul de intervenție ar trebui să ajungă la maxim 10 minute - FOTO
Echipajele din subunitățile din județul Iași vor asigura intervențiile pentru sute de mii de oameni

Pentru a asigura o intervenție rapidă a echipajelor de stingere a incendiilor și SMURD vor fi înființate încă 3 noi subunități ISU în județul Iași. Acestea vor fi constituite la Răducăneni, Vlădeni și Țibănești

ISU Iași dorește înființarea subunităților din județ pentru a asigura un serviciu și mai eficient de intervenție. Deocamdată, proiectul nu a fost demarat, însă există mari șanse să fie implementat până la sfârșitul anului 2024. În acest moment, există 4 subunități în județul Iași, care deservesc o arie mare de acoperire.

Se înființează 3 subunități ISU

După ce ISU Iași a analizat timpii de intervenție din județ, s-a decis să se facă o propunere către Guvernul României, pentru înființarea mai multor subunități. Acum, proiectul a fost aprobat, doar că încă nu a fost pus în aplicare, însă există șanse să fie demarat până la sfârșitul anului 2024. Unitățile noi vor fi înființate la Răducăneni, Vlădeni și Țibănești. Aici vor fi în permanență echipaje de pompieri și medici care vor interveni la cazurile din aria de acoperire.

„Noi suntem pregătiți, avem personal, iar dacă va fi nevoie, vom mai face angajări. Din punct de vedere al vehiculelor, avem suficiente și putem face față fără probleme. Acum așteptăm, sperăm că proiectul se va demara anul acesta”, a transmis Ionuț Grădinariu, inspector șef ISU Iași.

Pentru aceste proiecte, primăriile din localități trebuie să asigure un teren cu suprafața de cel puțin 1.500 mp. Subunitatea din Răducăneni va deservi 47.000 de oameni din 9 comune, subunitatea din Vlădeni va deservi 38.000 de persoane din 10 comune, iar subunitatea din Țibănești va asigura sprijinul pentru 50.000 de oameni din 9 comune.

Timpul de intervenție este prea mare

Problema cea mai mare este faptul că durează extrem de mult până echipajele de intervenție ajung în comunele mai îndepărtate. În astfel de situații, chiar și secundele pot face diferența în privința salvării unui om. În momentul actual, există 4 subunități: Detașamentul 1 de Pompieri Iași, Detașamentul 2 de Pompieri Iași, Detașamentul de Pompieri Târgu Frumos și Secția de Pompieri Pașcani.

Timpul de intervenție spre comunele mai îndepărtate, cum este Țibănești, de exemplu, ajungea chiar și la peste o oră și jumătate. Noile subunități sunt plasate din punct de vedere strategic pentru a acoperi zonele cu risc mai ridicat de incendii, alunecări de teren, accidente. De asemenea, o sursă de apă naturală este benefică pentru suplimentarea echipajelor de pompieri. Unitățile de pompieri din municipiul Iași vor avea o nouă arie de acoperire. Acestea vor deservi comunele din zona metropolitană și orașul Iași.

ISU Iași va înființa încă 3 subunități de intervenție în Răducăneni, Vlădeni și Țibănești. La fiecare dintre ele vor existe echipaje pregătite să intervină la orice tip de situație.

Adauga un comentariu