National

Votul a fost suspendat la o secţie din Costineşti. Nereguli grave, descoperite

Publicat: 27 sept. 2020
Nereguli grave la o secţie din Costineşti
Votul a fost suspendat la o secţie din Costineşti. Din câte se pare sunt probleme cu buletinele de vot. Numele unui candidat apare lângă numele unui alt partid, fata de cel pentru ca candideza.

Votul a fost suspendat la o secţie din Costineşti. Din câte se pare sunt probleme cu buletinele de vot. Numele unui candidat apare lângă numele unui alt partid, fata de cel pentru ca candideza. Votul este oprit de mai bine de o oră.

Se aşteaptă o decizie de la Biroul Electoral Central.

Votul a fost suspendat la Costineşti

Din cauza unor probleme întâlnite pe buletinele de votare, votul de la algerile locale a fost suspendat de mai bine de o oră. Problema semnalată este dată de faptul că numele unui candidat apare lângă numele unui alt partid, fata de cel pentru ca candideza.

Se pare că decizia luată este aceea ca bulentinele să fie retipărite, dar nu se ştie încă când se va relua procesul de vot.

Prezenţa alegeri locale 2020! Câţi oameni s-au prezentat, la nivel naţional

Câţi romani au votat până acum pentru alegeri locale 2020.

UPDATE 9.30: La nivel naţional, până la ora 9.30 au votat, în total, 1.097.277 de persoane din numărul total de 18.295.485 persoane cu drept de vot. Pe listele suplimentare au votat 63.170 de persoane. Procentul la nivel naţional este de 6,05 %

TOP prezenta la urnele de vot:

TELEORMAN 9,46 %

OLT 9,33 %

CĂLĂRAŞI 8,76 %

TOP CEA MAI SLABĂ PREZENȚĂ

COVASNA 3,98 %

HARGHITA 3,99 %

BISTRIŢA-NĂSĂUD 4,85 %

IAŞI 4,84 %

Alegătorii febrili sau cu simptome respiratorii au acces prioritar

Persoanele cu risc mare de îmbolnăvire pot solicita acces prioritar în localul de vot, iar în cazul în care un alegător prezintă simptome respiratorii evidente sau este febril va fi organizat accesul prioritizat al acestuia la urne.

Accesul alegătorilor în sediul secţiei de votare se va face eşalonat spre a evita aglomerările din interiorul acestuia. Alegătorii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie şi să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare şi la ieşirea din acesta.

În situaţia în care se formează aglomerări la intrarea în sediile secţiilor de votare, personalul de pază va asigura distanţarea de minimum un metru între persoane. Persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 (de exemplu vârsta de peste 65 de ani, persoane ce se declară cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară) pot solicita acces prioritar în localul de vot. Accesul va fi dispus de preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare prin măsuri organizatorice.

Măsuri speciale cauzate de pandemia de CVOID-19

Distanţarea de minimum un metru poate fi asigurată şi prin marcarea acesteia între persoanele ce aşteaptă în curtea sau în faţa sediului secţiei de votare. Este recomandabil ca şi în curtea sau în faţa sediului secţiei de votare alegătorii să poarte masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, precizează autorităţile.

La intrarea în sediul secţiei va fi organizat un filtru, asigurat de personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare desemnat, dotat cu termometru, materiale de protecţie sanitară şi flacon cu dezinfectant, iar alegătorii vor fi supuşi unui triaj observaţional și le va fi măsurată temperatura cu ajutorul unui termometru noncontact.

Dacă nu sunt evidenţiate temperatura de peste 37,3 grade C şi/ sau simptome respiratorii evidente (de exemplu tuse, rinoree, dificultăţi în respiraţie), alegătorul îşi va dezinfecta mâinile, va intra în sediul secţiei de votare, păstrând distanţa de minimum un metru faţă de celelalte persoane şi evitând atingerea pe cât posibil a suprafeţelor. În cazul în care un alegător nu dispune de masca de protecţie, acestuia i se va pune la dispoziţie una, pe care o va purta pe tot parcursul prezenţei în interiorul sediului secţiei de votare şi în localul de vot.

Adauga un comentariu