Info Turism

Vouchere de vacanță. Cazările s-au scumpit cu 55% în acest an, faţă de 2017

Publicat: 23 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vouchere de vacanță. Cazările s-au scumpit cu 55 în acest an faţă de 2017
Vouchere de vacanță

Vouchere de vacanță. Anul acesta, preţurile la cazare în hotelurile şi pensiunile din România au crescut cu 9% faţă de 2018 şi cu 55% faţă de anul 2017, ca urmare a utilizării voucherelor de vacanţă.

„Tichetele de vacanţă au influenţat preţul hotelurilor în 2019, Travelminit raportând o creştere de preţ de 55% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018 pentru o noapte pentru două persoane, iar pentru o familie creşterea este de 44% faţă de 2017 şi de 9% faţă de 2018”, potrivit unui comunicat al portalului de rezervări Travelminit.ro.

Vouchere de vacanță. Capitala printre cele mai scumpe destinaţii din România în 2019

Bucureștiul se numără printre cele mai scumpe destinaţii din România în 2019. Preţul este de aproximativ 300 de euro pe sejur. Urmează litoralul românesc şi Delta Dunării cu o medie de 287 de euro pe sejur.

In topul celor mai scumpe destinații din Romania se află și staţiunile balneoclimaterice, cu un preţ de 240 de euro pe sejur, mediu trei nopţi. Preţurile sejururilor au crescut in funcție de activităţile specifice fiecărei zone. Unele pachete includ şi activităţi populare cum ar fi excursii cu barca în Delta Dunării sau tratamente balneo.

De asemenea, apartamentele care pot găzdui un număr mai mare de persoane sunt printre cele mai scumpe. Acestea au o medie de 227 de euro pe trei nopţi (76 euro pe noapte). Pe locul doi se situează și hotelurile cu un preţ de aproximativ 204 euro pe trei nopţi (68 euro pe noapte). Pensiunile şi cabanele pot fi rezervate cu un cost de aproximativ 146 euro pe trei nopţi (76 de euro pe noapte).

Principalele destinaţii de vacanță din România

Specificul călătoriilor de toamnă este că acestea se desfăşoară majoritar pe perioada weekendului sau a weekendului prelungit, joi – duminică. Numărul mediu de nopţi rezervate de un cuplu, o familie sau un grup de turişti este de 2-3 nopţi. Principalele destinaţii din România spre care se îndreaptă românii sunt Valea Prahovei, Transfăgărăşanul, staţiunile balneoclimaterice din Covasna şi Harghita. De asemenea și oraşe precum Cluj, Timişoara, Iaşi şi Sibiu sunt printre cele  mai căutate.

Adauga un comentariu