Magazin

Vreau să-mi ajut copilul – ce presupune terapia 3C la centrul Pas cu Pas din Suceava

Publicat: 22 iun. 2021

Copilul apare în viața voastră ca o rază de speranță, ca o minune. Când primește diagnosticul de autism de ce s-ar schimba ceva în percepția părintelui despre ce înseamnă copilul său? Este însă greu de digerat un astfel de diagnostic. Ce este omenește posibil este ca orice părinte să fie cât mai implicat în terapiile de care copilul are nevoie.

Copiii cu autism pot avea o viață cât mai aproape de ceea ce numim cu toții, cu maximă lejeritate, ca fiind normalul vieții. Cu cât mai timpuriu este descoperit acest diagnostic și încep terapiile recomandate de specialiști, cu atât mai multe sunt șansele de a ajuta copilul să aibă o viață și dezvoltare bună.

Terapia ABA este baza în recuperarea micuțului, dar alături de terapii de intervenție logopedică sau masajul și kinetoterapia, poate fi recomandată și terapia 3C. Aceasta poate fi urmată și la Centrul Pas cu Pas Suceava, unde o echipă cu experiență, formată din psihologi, terapeuți și kinetoterapeuti poate oferi servicii de specialitate și consiliere pentru părinți.

Ce este terapia 3C

Vă puteți ajuta copilul diagnosticat cu autism în măsura în care, mai întâi de toate, înțelegeți situația, ce se întâmplă și cât de importantă este intervenția prin terapii diverse. Trebuie spus că  terapia 3C la Centrul Pas cu Pas Suceava presupune a îmbunătăți gradul de conștientizare și de concentrare, prin activități de coordonare.

De altfel, 3C înseamnă coordonare, conștientizare și concentrare. Metoda este una benefică și deja testată cu succes în multiple cazuri. A fost dezvoltată și perfecționată de un antrenor de arte marțiale român. Are la bază ideea că un copil cu autism are totuși acel potențial de copil tipic, însă în stare latentă.

Activitățile ce au loc cu acest scop sunt desigur hrană pentru trup și suflet. Așadar, sportul, sub o formă sau alta, devine nu doar mișcarea trupului, ci și o antrenare a minții. Terapia 3C este benefică și recomandată și în alte cazuri,  copiilor cu sau fără dizabilități.

Cum vă ajută terapia 3C

Ca și în alte cazuri, acest tip de terapie urmărește o evoluție favorabilă a copilului în cauză. Așadar prin terapia 3C sunt urmărite scopuri precum obținerea unor abilități de comunicare, dobândirea curajului necesar și a dorinței de a experimenta mai multe. Copilul cunoaște de asemenea și satisfacția reușitei. Devine mai independent din punct de vedere psihomotric și va avea nevoie, în timp, de mai puțină asistență.

Desigur, rezultatele se observă în timp. Pentru fiecare copil în parte programul este personalizat și de preferat să se asocieze și cu alte tipuri de terapii.

Se spune că atunci când cunoști sau ai un copil cu autism este doar un caz. Cu alte cuvinte nimic nu este tras la indigo și modul în care această tulburare își pune amprenta în viața copilului este unul diferit de la caz la caz. Cert este că terapiile sunt necesare și ajutătoare.

Descoperiți serviciile de la Centrul Pas cu Pas, accesând pagina oficială www.centrulpascupas.ro.

Contact:

Str. Mărășești, Nr. 18

Et. 4, Camera 8

Telefon: 0721 861 125

E-mail: contact@centrulpascupas.ro

 

 

Adauga un comentariu