Prima pagină » Actualitate » Vremea 15 august 2021. Cod galben de caniculă. Cât de cald este de Sfânta Maria
Vremea 15 august 2021. Cod galben de caniculă. Cât de cald este de Sfânta Maria

Vremea 15 august 2021. Cod galben de caniculă. Cât de cald este de Sfânta Maria

15 aug. 2021, 14:40,
BZI.ro, în Actualitate

Astazi, vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor ţării, local caniculară la amiază în jumătatea de sud-vest, unde disconfortul termic se va acccentua. Temperaturile se mențin caniculare în mai multe regiuni ale țării, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27… 29 de grade pe litoral şi 36… 37 de grade în Banat şi sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza la munte, unde pe alocuri vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

Precipitații și vânt mai intens vor fi doar in zonele de vest, potrivit meteorologilor.

Cod galben de caniculă, disconfort termic în sud-vest

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat un cod galben de caniculă pentru data de 15 august. Valul de căldură, disconfortul termic deosebit de accentuat și temperaturile ridicate se vor resimți în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei.

Vântul va sufla slab și moderat, cerul se va menține în general senin, iar șansele de precipitații sunt reduse în aproape toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra 36 – 38 grade Celsius, 27 – 33 de grade Celsius la mare, în timp ce minimele vor atinge 9 grade Celsius în estul Transilvaniei, iar în Dealurile de Vest 15 – 23 de grade Celsius.

Vremea de Sfânta Maria în București

În Capitala, vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34… 35 de grade.

Pragul de caniculă se va atinge de astăzi, urmând să se continue și luni, de marți fiind anunțate descărcări electrice.

Vremea la munte de Sfânta Maria

La munte, vremea va fi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi pe alocuri vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină. Valorile termice vor fi în creştere în toate masivele.

Cum va fi vremea la mare, de Sfânta Maria

La mare, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 29 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 24… 26 de grade.

Briza moderează și nu va fi foarte cald pe Litoral în această zi.

Vântul va sufla slab și moderat, iar cerul se va menține senin pe tot parcursul zilei. Disconfortul termic se va menține accentuat și se vor înregistra 28 grade Celsius în Costinești, 29 grade Celsius în Mamaia și Vama Veche.

Șansele de precipitații sunt reduse, iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 – 27 grade Celsius.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *