Local

Vremea se schimbă! Cod portocaliu de ploi, emis de ANM pentru Iași și alte zone

Publicat: 03 sept. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Vremea se schimbă Cod portocaliu de ploi emis de ANM pentru Iași și alte zone
Cea mai mare parte a țării se află sub avertizare de cod galben pentru instabilitate atmosferică

ANM anunță ploi torențiale, vijelii și grindină în partea de nord-vest a țării. Atenționarea meteorologilor este valabilă până luni dimineață

„Avertizare!! FMP COD PORTOCALIU‼️ În data de 03.09.2023, intervalul orar 16:00-17:00: averse 35-40 l/mp, descărcări electrice, vijelii, grindină, în N-V jud. IS”, a transmis ISU Iaşi.

În ceea ce privește Capitala, meteorologii de la ANM au transmis că aici ploile pot apărea la noapte, urmând ca pe parcursul zilei vremea să fie deosebit de frumoasă, cu temperaturi maxime de până la 33 de grade Celsius.

ANM a emis o avertizare de vreme rea

Cea mai mare parte a țării se află sub avertizare de cod galben pentru instabilitate atmosferică, fiind așteptate ploi torențiale, vijelii și grindină. Avertizarea ANM este valabilă până luni dimineața, la ora 06.00.

De asemenea, codul galben emis de ANM este valabil pentru partea de nord-vest a țării, în special Maramureş, Crişana, Banat, Transilvania, dar și cea mai mare parte a Moldovei. La fel, în nordul Olteniei și al Munteniei sunt așteptate ploi unde cantitățile de apă pot ajunge izolat până la 40l/mp.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în extindere treptată dinspre nord-vestul teritoriului. Vor fi averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (în general cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii şi grindină în Maramureş, Crişana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei.

Comentarii
Adauga un comentariu