Economic Local

Vreți să vă angajați în 2024? Iată ce locuri de muncă oferă angajatorii din Iași

Publicat: 29 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vreți să vă angajați în 2024 Iată ce locuri de muncă oferă angajatorii din Iași
Iată ce oferte de muncă au angajatorii din Iași, în această perioadă

Angajatorii din Iași au diferite locuri de muncă vacante în această perioadă, în domenii precum comerțul, construcțiile sau HoReCa. În total au fost înregistrate, la AJOFM Iași, 360 de posturi vacante

Persoanele care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție mai multe locuri de muncă vacante în diverse domenii de activitate. Indiferent că aceste persoane au studii medii sau superioare, dar vor să se angajeze în Iași în această perioadă, au la dispoziție mai puține locuri de muncă vacante. Agenția pentru Ocuparea Locurilor de Muncă Vacante (AJOFM) Iași a publicat 360 de posturi, din care 295 sunt pentru persoanele cu studii medii.

Cei interesați să se angajeze pot munci în domenii precum HoReCa, servicii, transporturi, sănătate sau construcții. În construcții sunt cele mai multe posturi vacante în continuare. Astfel, Construcții Hidrotehnice SA Iași, Salubris SA angajează conducător auto transport rutier de mărfuri. AG Steel Buldin&Cladding caută constructor montator de structuri metalice, iar Calirom Energy Instal SRL și Invest Company SRL electrician.

Persoanele cu studii medii se pot angaja în Iași

Domeniul construcțiilor este cel mai ofertant chiar și în această perioadă. Astfel, cei care vor să angajeze, începând cu anul 2024, au la dispoziție 106 posturi vacante. Sunt disponibile posturi atât pentru persoanele cu studii medii, cât și pentru cele cu studii superioare. Acestea sunt dulgher, electrician, electromecanic, faianțar, inginer construcții, inginer ecolog, geodez sau inginer instalații pentru construcții. Salariile sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei lunar. Das SRL, Arcadis SRL, AG Steel Building & Cladding SRL au nevoie de ingineri. De asemenea, Construcții Hidrotehnice, Das SRL, Raba Ion și Păvălăscu Construct au nevoie de faianțari. Specialiștii din domeniul construcțiilor s-au întâlnit la Iași pentru a discuta despre noutățile de anul acesta. Ieșenii care au studii medii se pot angaja și în domeniul confecțiilor sau în industrie. Astfel, se pot angaja ca gestionar depozit la Casa Autp SRL, ca manipulant mărfuri sau ca operator CNC la Dedeo Jobs SRL.

Se fac angajări în domeniul HoReCa

În domeniul HoReCa se caută angajați, fiind disponibile 24 de posturi. Salariile sunt cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei, în funcție de postul ocupat și experiență. Patronii din acest domeniu au înființat o asociație care să îi reprezinte la nivel central, respectiv Asociația Ospitalității.

O nouă listă cu locurile de muncă vacante din Iași a fost publicată pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași. Aproximativ 10.000 de persoane s-au angajat cu ajutorul AJOFM Iași. În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, cele mai multe provin din mediul urban. Din punctul de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe au studii profesionale, urmate de cele cu studii liceale și postliceale.

Cea mai mare rată a șomajului este în rândul femeilor din Iași, cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a AJOFM Iași, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată. Cei care vor să se angajeze în Iași pot să verifice locurile de muncă disponibile în această perioadă pe site-ul AJOFM.

Adauga un comentariu