Economic Local

Vreți să vă angajați? Patronii din Iași au nevoie disperată de oameni în diverse domenii de activitate

Publicat: 12 apr. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Vreți să vă angajați Patronii din Iași au nevoie disperată de oameni în diverse domenii de activitate
A explodat numărul de locuri de muncă vacante din Iași

Vreți să vă angajați în Iași? Patronii caută cu disperare angajați noi, cu experiență sau fără. Domeniile în care numărul locurilor de muncă a explodat, în această perioadă, sunt construcțiile, serviciile și industria. Salariile sunt cuprinse între 2.500 și 6.000 de lei net lunar

A explodat numărul de locuri de muncă vacante în această perioadă. Domeniile în care se fac cele mai multe angajări sunt construcțiile, industria și comerțul. Jumătate din numărul de locuri de muncă vacante, respectiv 394 de posturi, sunt destinate celor care vor să se angajeze în domeniul construcțiilor, fie că e vorba de persoane calificate sau necalificate. Daftranding Impex SRL, Das SRL, Stizo NPC SRL, Construcții Hidrotehnice SA, Invest Company SRL și Ștefan Security SRL angajează dulgheri și electricieni.

De asemenea, C.T Prestator SRL, Imeco SRL angajează electromecanic, iar Doz Partners BECM și Păvălăscu Construct angajează faianțari. Aceste companii au nevoie și de ingineri, instalatori și lăcătuș mecanic, dar și de muncitori necalificați. Salariile oferite angajaților din acest domeniu sunt cuprinse între 2.500 și 6.000 de lei net lunar.

Se fac angajări în Iași, în această perioadă

În domeniul serviciilor sunt disponibile peste 300 de locuri de muncă vacante. Antreprenorii angajează patiseri, vânzători, pizzeri, bucătari, sortator produse, specialist în resurse umane, programatori. Salariile sunt cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei net lunar. Printre firmele care fac angajări se numără Triumf AG SRL, Grandpanino sau Arcadis Center.

În industrie se fac angajări, fiind înregistrate, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, 100 de locuri de muncă vacante. Astfel, angajatorii caută turnător formator, operator CNC sau vopsitor industrial. În ultimele 3 luni, numărul de posturi vacante s-a dublat, însă patronii firmelor din domeniile construcții, comerț și industrie au nevoie de personal în continuare.

Cursuri de reconversie profesională, organizate la Iași

Ieșenii care vor să se angajeze mai ușor pot să urmeze gratuit cursurile de reconversie profesională organizate de AJOFM, fiind vorba șomeri care primesc indemnizație sau nu încasează acest ajutor financiar. Sute de persoane au finalizat aceste cursuri în 2023. Și anul acesta, se organizează cursuri pentru diverse profesii. Astfel, ieșenii pot să devină specialiști în domeniul HoReCa și să urmeze cursurile de bucătar, ospătar, ajutor de bucătar, cameristă sau recepționer.

De asemenea, pentru posturile de frizer, coafeză, instalator de instalații tehnico-sanitare și de gaze sau de electrician constructor se organizează cursuri, dar și pentru confecționer tâmplărie de aluminiu și mase plastice ori agent de securitate. Alte meserii pentru care se organizează cursuri de reconversie profesională sunt contabil, specialist în resurse umane sau femeie de serviciu și îngrijitor de spații verzi.

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași erau înregistrați, în luna februarie, 8.728 de șomeri, din care 3.763 de femei și 4.965 de bărbați. Din totalul de 8.728 de persoane, 1.126 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 7.602 erau beneficiari doar de servicii de ocupare gratuite. Pe de altă parte, patronii din Iași fac angajări în această perioadă.

Comentarii
  • Sa aduca asiatici pentru ca si asaiticii sunt mici ca si salariile pe care le ofera angajatorii de kk din Romanica.

    FALIMENMT sa scrie pe toate firmele din Colonia Romanica !

  • Sunt disperati sa plateasca salarii mici in raport cu munca prestata.
    Asiaticii? Au devenit mofturosi. Nu mai accepta salarii mici.

  • Sunt disperați după sclavi care să le plătească excursiile exotice , mașinile de lux și spargerile în figuri prin restaurante și cluburi ?

Adauga un comentariu