Calatorii

Wizz Air suspendă sute de zboruri în septembrie. Lovitura de graţie dată de Guvernul de la Budapesta operatorului low-cost

Publicat: 02 sept. 2020
Wizz Air suspendă sute de zboruri în septembrie
Wizz Air suspendă sute de zboruri în septembrie. Lovitura de graţie dată de Guvernul de la Budapesta operatorului low-cost

Wizz Air suspendă sute de zboruri în septembrie. Începând cu data de 7 septembrie, Wizz Air va reduce semnificativ zborurile săptămânale, către şi dinspre Ungaria. Această decizie vine în urma închiderii graniţelor pentru străini de către guvernul de la Budapesta. În perioada 7-30 septembrie, Wizz Air va opera 32 de zboruri pe săptămână.

Chiar dacă a trecut mai bine de jumătate de an de la începutul pandemiei de coronavirus, toate companiile aeriene continua să fie grav afectate de restricţiile de călătorie impuse de autorităţi. Este şi cazul companiei aeriene Wizz Air, care va trebui să reducă numărul de zboruri. Astfel, Wizz Air va reduce semnificativ zborurile săptămânale, către şi dinspre Ungaria, din data de 7 septembrie, în urma închiderii graniţelor pentru străini de către guvernul de la Budapesta.

Wizz Air suspendă sute de zboruri în septembrie

Pentru a combate creşterea infecţiilor cu noul coronavirus, săptămâna trecută, Ungaria anunţa că va închide graniţele pentru străini începând de pe 1 septembrie. Mai mult decât atât, cetăţenii unguri care vor reveni în ţara vor fi obligaţi să intre în carantină.

Zilele trecute, Ungaria a înregistrat 292 de cazuri noi de infecţii cu noul coronavirus, cel mai ridicat număr consemnat de la începutul pandemiei. Astfel, tara vecina se apropie de pragul de 6.000 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus. Dacă vorbim de numărul de morţi, Ungaria a înregistrat peste 600 de decese de la începutul pandemiei de COVID-19.

În urma acestei decizii, şi operatorul low-cost Wizz Air a anunţat, într-un comunicat, că va opera 32 de zboruri pe săptămână în perioada 7-30 septembrie, comparativ cu 126 de curse în perioada 1-6 septembrie.

”Din 7 septembrie şi până pe 30 ne putem aştepta la o scădere mai mare a numărului de curse şi numai cursele cele mai populare vor fi disponibile pentru pasageri”, a anunţat compania aeriană.

Operatorul low-cost, care s-a extins în ultimii ani din esul în vestul Europei, a fost unul dintre operatorii aerieni care şi-au revenit cel mai rapid după criza COVID-19.

Wizz Air a avertizat săptămâna trecută că redresarea sa ar putea stagna din cauza avertismentelor şi restricţiilor legate de COVID-19, care îngreunează călătoriile în Europa, dar a precizat că regulile din Marea Britanie referitoare la carantină nu au determinat compania să îşi reconsidere planurile de extindere pe termen lung.

Măsuri de protecţie Wizz Air

Compania aeriană a anunţat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea şi siguranţă clienţilor şi ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât şi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti, echipajul de cabina având şi mănuşi. Pasagerii fără măşti nu se pot îmbarca dar le pot achiziţiona prin intermediul pachetului igienic (1 recipient cu gel dezinfectant, 2 perechi de mănuşi, 2 măşti, 6 şerveţele dezinfectante).

Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluţie antivirală şi, ca urmare a programului de curăţare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeaşi soluţie antivirală. Revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achiziţiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugaţi să urmeze măsurile de distanţare fizică introduse de autorităţile locale de sănătate şi sunt încurajaţi să efectueze toate achiziţiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport.

Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, operează o flotă de 124 de aeronave Airbus A320 şi A321. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, iar în 2020 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards.

Adauga un comentariu