National

WTA nu o menajează pe Simona Halep: „Să cunoască şi să respecte regulile”

Publicat: 12 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
WTA nu o menajează pe Simona Halep Să cunoască şi să respecte regulile
WTA nu o menajează pe Simona Halep: „Să cunoască şi să respecte regulile”

WTA a transmis un comunicat, în urma suspendării Simonei Halep, în care susţine că este extrem de important ca jucătorii să cunoască şi să respecte regulile Programului Antidoping pentru Tenis.

„Este extrem de important ca jucătorii să cunoască şi să respecte regulile Programului Antidoping pentru Tenis. Tribunalul Independent a luat o decizie în legătură cu cazul Simona şi, conform TADP, decizia poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. WTA va susţine deciziile luate prin acest proces şi va continua să urmărească îndeaproape acest lucru”, a anunţat WTA.

Simona Halep a fost suspendată patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Decizia a fost anunţată marţi de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), iar românca poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Președintele Federației Române de Tenis, despre verdictul primit de Simona Halep

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că decizia Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA) de suspendare a Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, pentru dopaj, este una extrem de dură.

„Uau! E o decizie extrem de dură, extrem de dură. Nu am fost încă informaţi, dar mi se pare extrem de dură. Acum trebuie să vedem şi motivarea deciziei celor de la agenţia de integritate, pentru că după părerea mea este o decizie extrem de dură. Chiar şi dacă precizează încălcare intenţionată, chiar şi în cazul ăsta, este o decizie extrem de dură. Acum rămâne de văzut reacţia Simonei şi echipei de avocaţi şi paşii pe care urmează să-i facă, pentru că are şi posibilitatea atacării deciziei la TAS. Rămâne de văzut reacţia celor implicaţi, dar eu rămân la părerea că este o decizie extrem de dură”, a declarat Cosac.

Întrebat dacă crede că Simona Halep îşi va fi încheiat cariera sportivă în cazul în care nu va avea un câştig de cauză în privinţa reducerii pedepsei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, Cosac a afirmat că totul depinde de sportivă.

„Totul depinde de Simona şi de dorinţa ei de a face sport de înaltă performanţă. Pentru că o cunosc foarte bine pe Simona ca sportiv şi întotdeauna a muncit şi a luptat pentru a face sport la cel mai înalt nivel. În niciun caz nu cred că va reveni doar de dragul de a reveni în tenis”, a mai adăugat preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Fostul antrenor al Simonei Halep, șocat de suspendarea sportivei

Fostul antrenor al Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a afirmat marți că decizia suspendării sportivei pentru o perioadă de 4 ani nu are nicio noimă pentru el, subliniind că este şocat şi că speră ca TAS să ia altă hotărâre.

„Este mare păcat! Am stat acolo pe durata întregii audieri şi această decizie nu are nicio noimă pentru mine! Sunt şocat şi sper că TAS, care este un tribunal independent, spre deosebire de cel care tocmai a pronunţat această hotărâre, va vedea adevărul”, a comentat Mouratoglou la postarea Simonei Halep, în care anunţă că va face apel la decizia tribunalului independent de a o suspenda patru ani.

Fostul tenismen Ilie Năstase a comentat decizia ca fiind „excesivă”, iar Cristian Tudor Popescu crede că apărarea lui Halep a fost „o prostie”.

Adauga un comentariu