Prima pagină » Lifestyle » Zahărul este cu adevarat dăunator?
Zahărul este cu adevarat dăunator?

Zahărul este cu adevarat dăunator?

21 ian. 2021, 11:20,
BZI.ro, în Lifestyle

Zahărul este dăunător doar în exces. La fel ca proteinele și grăsimile. Doar că zahărul este gustos și ușor de digerat, deci este mai plăcut și mai ușor să te delectezi cu el .

Orice tip de zahăr este energie. Glucidele, inclusiv zaharurile, sunt sursa noastră de forță. Dar trebuie să înțelegeți că un fruct sau un baton de ciocolată pot da energie egală, dar nu pot beneficia.

Pericolele zahărului au început să fie discutate când au început să fie publicate studii privind consumul excesiv de zahăr și riscul de a dezvolta boli de inimă. Dacă există mai mult de 10% zahăr în dietă, acest risc crește la 38%. De fapt, întrebarea despre pericolele zahărului este prea generală pentru a da un răspuns clar. Totul depinde de ce fel de zahăr vorbim și de cât.

Zaharul natural este sănătos, iar nutritionistii il recomandă

Zaharurile naturale se găsesc în legume, fructe și produse lactate. Au mai puțin zahăr, mai multe vitamine, iar legumele și fructele conțin și fibre. Acesta este și un carbohidrat care nu este digerat de organism.

S-a dovedit că cu cât mâncați mai multe fibre, cu atât nivelul de zahăr și de colesterol total va fi mai mic. Dacă sunt mai mari decât în ​​mod normal, atunci riscul de a dezvolta diabet și plăci de colesterol în vasele de sânge este mare. O dietă bogată în fibre este o prevenire simplă și eficientă a bolilor cardiace și vasculare.

Zahărul este dăunător atunci când e consumat in exces

O linguriță de zahăr alb conține 20 de calorii, o lingură – 60. Se pare că nu prea mult, dar dacă puneți 2 linguri de zahăr în trei căni de cafea pe zi, veți câștiga 120 de calorii în plus.

Acum 200 de ani, un rezident din SUA mânca aproximativ 1 kilogram de zahăr pe an. Acum sunt 68 de kilograme pe an, sau 42 de lingurițe pe zi. Aceste schimbări se reflectă în sănătate.

Excesul de zahăr este un plus de calorii. Prea multe calorii din dieta conduce la obezitate, și conduce obezitate inima si vasculare boli si diabet. Nu este interzis să vă răsfățați cu ceva gustos, dar este mai bine să nu depășiți rata permisă.

American Heart Association consideră că cantitatea de zaharuri gratuite din dietă nu trebuie să depășească 6 linguri de zahăr pe zi pentru femei și 9 pentru bărbați. Vestea bună este că nu există limită de zahăr în fructe și legume.

Ce este un îndulcitor și de ce este mai bun decât zahărul

La un moment dat, producătorii au încercat să-și dea seama cum să le lase oamenilor posibilitatea de a mânca dulciuri și de a nu se îmbunătăți. Și, de asemenea, pentru ca aceste dulciuri să nu provoace un salt al glicemiei. Și au creat îndulcitori.

Acest lucru este benefic din punct de vedere comercial și util pentru unele persoane – de exemplu, diabetici sau pacienți obezi. Le poate fi dificil să țină o dietă, dar cu ceva dulce este încă mai ușor să supraviețuiești perioadei de restricții.

Îndulcitorii sunt suplimente care înlocuiesc zahărul din dietă. De obicei au un conținut scăzut de calorii sau nu au deloc calorii. Cu toate acestea, au același gust dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *